Home Seks Het vrouwelijk orgasme: 11 dingen die je nog niet wist!
Het vrouwelijk orgasme: 11 dingen die je nog niet wist!

Het vrouwelijk orgasme: 11 dingen die je nog niet wist!

Het vrouwelijk orgasme is spannend, sexy en interessant maar het vrouwelijke orgasme is ook ingewikkeld en omstreden. Mensen die onderzoek doen naar seks hebben dit onderwerp 60 jaar geleden in de schijnwerpers gezet, maar we hebben het er nu nog steeds over het hoe en waarom het gebeurt. Een vrouwelijk orgasme is in veel mysteries gehuld en er bestaan veel misvattingen over, waardoor de verwachtingen van partners vaak veel te hoog zijn.

Alleen op het orgasme gericht zijn als de Heilige Graal van de seks is het een heel slecht idee, maar weten wat een orgasme is, hoe verschillende vrouwen het ervaren en hoe het het vaakst kan worden geproduceerd, kan niet alleen de kansen om er één te bereiken vergroten, maar het kan een relatie sterker maken.

Waarom vrouwen doen alsof

Als je het nog niet wist, er zijn vrouwen die net doen alsof ze een orgasme hebben. (volgens diverse onderzoeken is dit zelfs ongeveer 53-67% van de vrouwen.) Uit een onderzoek onder ongeveer 400 vrouwen bleek dat er veel redenen zijn voor het doen alsof, zoals onzekerheid over mogelijk seksueel disfunctioneren, een toenemende opwinding of gewoon om snel van het gedoe af te zijn.

Niet alle orgasmes zijn schokkend

Strikt gedefinieerd, is een orgasme een fysieke reflex waarbij de spieren, die tijdens het hebben van seks worden aangespannen, weer ontspannen waardoor het lichaam na de staat van opwinding weer terugkeert naar hoe het normaal is. Sommige vrouwen ervaren warmte, lichamelijke trillingen en een veranderd bewustzijn – vandaar het eufemisme “de kleine dood” – maar sommige vrouwen zullen hun orgasmes niet eens opmerken.

Ongeveer 10% van de vrouwen heeft problemen met het bereiken van een orgasme

Het regelmatig hebben van moeilijkheden om een orgasme te bereiken, wordt anorgasmie genoemd. Het kan om verschillende redenen gebeuren – fysiek, psychologisch en situationeel. Sommige vrouwen ervaren anorgasmie, hoewel ze eerder wel een orgasme hebben kunnen bereiken.

Mannen zijn niet de enigen die ejaculeren.

Ejaculatie bij mannen en vrouwen is een andere lichamelijke functie dan het hebben van een orgasme. Terwijl de twee bij mannen vaak samengaan, wordt er geschat dat tussen de 10 en 50% van de vrouwen ook een orgasme hebben met ejaculatie.

Vrouwelijk orgasme was ooit een ‘behandeling’ voor hysterie

Eeuwenlang was hysterie een overkoepelende term voor vrouwenproblemen zoals zwelling, prikkelbaarheid en zenuwachtigheid. Artsen hebben in het verleden soms het orgasme gebruikt om hysterie te behandelen omdat de artsen toen aannamen dat tijdens een vrouwelijk orgasme het lichaam giftige vloeistoffen uit het lichaam verwijdert.

Buikspieroefeningen kunnen theoretisch gezien orgasmen opwekken

Hoewel het idee van het ervaren van een orgasme door het doen van oefeningen ooit door Alfred Kinsey werd ontdekt, is er sinds die tijd niet veel onderzoek meer gedaan naar dit onderwerp. Tijdens een onderzoek van de Indiana University in 2011 werden 124 vrouwen, die oefeningsgeïnduceerde orgasmes meldden, onderzocht en toen werd ontdekt dat vooral buikspieroefeningen en gewichtheffen bijzonder orgasmisch waren.

Vrouwen hebben niet noodzakelijkerwijs moeite om een orgasme te bereiken

Een orgasme bij vrouwen is over het algemeen anders dan bij mannen, maar dat betekent niet dat het de reputatie verdient dat het maar lastig te bereiken is. Veel vrouwen hebben zeer betrouwbare (herhaalbare) patronen van opwinding en orgasme. Het duurt echter vaak langer voor vrouwen om een orgasme te krijgen – meestal rond de zeven tot twintig minuten en het vereist over het algemeen niet alleen interne stimulatie maar ook externe stimulatie.

Een vrouwelijk orgasme is makkelijker te krijgen als men ouder wordt

Volgens het National Survey of Sexual Health and Behavior dat in 2010 werd gedaan, hebben vrouwen van tussen de 18 tot 59 jaar oud een grotere kans op het krijgen van een orgasme tijdens masturbatie. Er was geen significante verandering in de kans op een orgasme tijdens penetratie.

Het nut van een vrouwelijk orgasme

Uit een evolutionair standpunt is de reden voor een mannelijk orgasme duidelijk, maar we weten nog steeds weinig over het vrouwelijk orgasme. De meest voorkomende hypothesen over waarom vrouwen een orgasme krijgen, omvatten dat het kan helpen bij de bevruchting, dat het de partnerbinding kan verbeteren of dat het de keuze van de partner kan beinvloeden.

Externe stimulatie is de sleutel tot een vrouwelijk orgasme

Vrouwen zullen als hun clitoris wordt gestimuleerd waarschijnlijk een orgasme ervaren. Dit kan met de mond, met de hand, met een vibrator of door verschillende posities tijdens de seks, zoals bijvoorbeeld op zijn hondjes of de vrouw bovenop worden gedaan. Zelfs met de juiste stimulatie, moet je onthouden dat de meeste vrouwen tijd nodig hebben om tot een hoogtepunt te komen.

Angst is de grootste vijand van een vrouwelijk orgasme

We weten allemaal dat stress het hebben van seks kan hinderen, waardoor het dus een zeer slecht idee is dat een vrouw zich zorgen maakt over het wel of niet hebben van een orgasme. De meeste vrouwen hebben echt niet meerdere orgasmes en hebben veel moeite om er zelfs maar een te krijgen.

Nog een laatste opmerking:

Hoewel het leuk is om je vrouwelijke partner te plezieren, moet je accepteren dat verschillende vrouwen seksueel plezier nu eenmaal op verschillende manieren ervaren. Die acceptatie van je partner zal het zelfvertrouwen van je partner een enorme boost geven.

Wil je verder lezen?

Hoe moet je jezelf vingeren? Dé ultieme handleiding!

Hoe moet je jezelf vingeren? Dé ultieme handleiding!

Op het internet, wat inmiddels helemaal overladen is met porno, is het lastig om correcte …

Hoe moet je een vrouw verwennen? 7 geile tips!

Hoe moet je een vrouw verwennen? 7 geile tips!

Een vrouw verwennen? Wat is de beste manier? Alles wat ervoor nodig is, is een …

error: Content is protected !!