Home Seks Nieuwe vibrator kopen? Een uitgebreide handleiding!
vibrator kopen

Nieuwe vibrator kopen? Een uitgebreide handleiding!

Een nieuwe vibrator kopen, of dit nu voor jezelf of voor een speciaal iemand is, kan een ontmoedigende gebeurtenis zijn. Omdat seksspeeltjes blijven stijgen in populariteit, wordt het aan de ene kant gemakkelijker, en aan de andere kant moeilijker om een goede beslissing te kunnen nemen. Met de komst van het internet kun je nu wel dat lastige bezoekje aan een louche sexshop in een achteraf steekje vermijden. In plaats daarvan je online een vibrator kopen bij een respectabele webshop. Het probleem is dat je, hoe dan ook, beslissingen moet nemen en dat de keuzes eindeloos zijn.

Bullet vibrators, Rabbit vibrators, Magic Wand, design, realistisch: er zijn zoveel verleidelijke ontwerpen dat het moeilijk kan zijn om te weten wat je nu moet kiezen en welke vibrator bij je past. In dat geval moet je bepaalde functies, zoals instellingen, vermogensniveaus en materialen overwegen en met elkaar vergelijken. Maar dit kan allemaal best een beetje overweldigend zijn.

Ik gebruik al meer dan 10 jaar vibrators en heb al met honderden plezier mogen hebben. Ik kan dus wel zeggen dat ik heel wat ervaring op dit gebied heb opgedaan en ik wil die kennis nu met jou delen, zodat je kunt voorkomen dat je dezelfde fouten maakt, die ik ook heb gemaakt. In deze handleiding zullen we een kijkje nemen bij de belangrijkste categorieën vibrators en afhankelijk van jouw wensen bekijken welke het meest geschikt voor jou zijn en welke je echt moet vermijden. We zullen ook vragen behandelen die je, voordat je een aankoop doet, jezelf zou moet stellen. Zodat een vibrator kopen niet zal leiden tot een teleurstelling.

Soorten vibrators

Laten we beginnen met het bekijken van de belangrijkste categorieën voor vibrators en uitzoeken welke het meest geschikt is voor jou.

Bullet vibrators

Bullet vibrators worden vaak aanbevolen voor beginners, omdat ze compact zijn, niet intimiderend om naar te kijken en vaak goedkoop in de aanschaf. Ze zijn ook ongelooflijk eenvoudig te gebruiken. De meeste bullet vibrators hebben een enkele bedieningsknop die, wanneer je deze indrukt, de verschillende instellingen zal activeren. Bullet vibrators zijn meestal gemaakt van een stijf materiaal, zoals kunststof en/of metaal en worden meestal gebruikt voor een gerichte stimulatie. Bullet vibrators kunnen soms worden gecombineerd met andere seksspeeltjes (zoals penisringen en vibrerende slipjes), waardoor ze behoorlijk veelzijdig gebruikt kunnen worden.

Vibrator kopen - Bullet Vibrator

Aanbevolen voor: Bullet vibrators passen het beste bij degenen die liever directe stimulatie op één plek willen. Ze worden vaak gebruikt voor de stimulatie van de clitoris, maar ze kunnen ook worden gebruikt om andere erogene zones te stimuleren. Als je op zoek bent naar een vibrator, die je tijdens de penetratie op je clitoris kunt gebruiken, dan zou de bullet vibrator een goede keuze kunnen zijn. Het zal de ruimte tussen je benen of de ingang van je vagina niet blokkeren, wat wel het geval kan zijn bij sommige grotere vibrators.

Vermijden als: Als je een vibrator wilt, die je intern kunt gebruiken, moet je de bullet vibrators vermijden. Door het kleine formaat, zou ik het niet aanraden om ze ook in het lichaam te gebruiken. Bullet vibrators moeten ook worden vermeden als je liever een brede stimulatie of een intense kracht wilt. Er zijn een aantal bullet vibrators beschikbaar die hier wel aan kunnen voldoen, maar de meeste geven zachte tot matige trillingen.

Vibrerende eitjes

Vibrerende eitjes zijn vergelijkbaar met Kegelballen, maar vibrerende eitjes zijn ontworpen om gewoon plezier mee te hebben, en niet specifiek om je spieren mee te trainen. Vibrerende eitjes zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan stijlen, kleuren en formaten. Maar ze hebben meestal wel een paar dingen gemeen.

Allereerst is de vibrator afgerond of heeft het een ovale vorm. Deze eigenschap maakt het eitje geschikt voor zowel inwendig gebruik als voor uitwendig gebruik, bijvoorbeeld voor de stimulatie van de clitoris.

Ten tweede hebben de meeste vibrerende eieren een afstandsbediening. De afstandsbediening kan draadloos worden bediend of het kan via een lichaamsveilige draad worden bevestigd aan het eitje. Als je van plan bent om je vibrerende eitje intern te gebruiken, is het belangrijk om te controleren of het koord, dat wordt meegeleverd, stevig is en is gemaakt van materialen die geschikt zijn voor inwendig gebruik. Het laatste wat je wilt is dat het koord tijdens het gebruik afbreekt of irritatie veroorzaakt tijdens het dragen.

Vibrator kopen - vibrerende eitjes

Aanbevolen voor: Degene die een veelzijdige vibrator voor zowel interne als externe stimulatie wil. Vibrerende eitjes zijn ook zeer geschikt voor een stel dat wil experimenteren, omdat de afstandsbediening ook bediend kan worden door de partner om de stimulatie te regelen. Door het kleine formaat en niet intimiderende ontwerp raad ik het trillende ei aan voor beginners.

Vermijden als: Als je liever je vibrator tijdens het gebruik met je hand wilt sturen, kan het vibrerend ei niet de beste keuze voor je zijn. Vanwege hun grootte en vorm kunnen vibrerende eieren tijdens het gebruik vaak moeilijk te bedienen en controleren zijn. Dit geldt vooral wanneer ze nat worden.

Klassieke vibrators

Klassieke vibrators werken bijna net zoals de bullet vibrators: ze zijn meestal glad, gestroomlijnd en gemaakt van een stijf materiaal. Het grootste verschil is de grootte van de vibrator. Klassieke vibrators zijn groter dan kogel vibrators, zodat ze kunnen worden gebruikt voor zowel interne stimulatie als voor de stimulatie van de clitoris. Hoewel ze groter zijn dan de bullet vibrators, is de klassieke vibrator nog relatief slank (omtrekken variëren van ongeveer 5 tot 10cm). Met een niet intimiderende grootte en vorm, zou de klassieke vibrator een ideale keuze zijn voor beginners en voor diegenen die de voorkeur hebben voor een slank seksspeeltje.

Vibrator kopen - Klassieke vibrators

Aanbevolen: als je op zoek bent naar een vibrator die je zelf kunt sturen en die toch een behoorlijke kracht heeft, dan is de klassieke vibrator een goede keuze. De meeste klassieke vibrators worden geleverd met een eenvoudige vormgeving, die niet op een penis lijkt, waardoor ze geschikt zijn voor beginners en voor mensen die houden van design seksspeeltjes. De klassieke vibrator kan worden gebruikt voor de stimulatie van de clitoris en voor interne stimulatie, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen, die een veelzijdig seksspeeltje willen.

Vermijden als: Als je de voorkeur geeft aan zachtere en meer flexibele materialen, is de klassieke vibrator misschien niet zo’n goede keuze. Klassieke vibrators zijn namelijk meestal gemaakt van stijve materialen. Als je mantra is: “Hoe groter, hoe beter” zou ik ook uit de buurt van de klassieke vibrator blijven.

G-Spot vibrators

G-spot vibrators zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan vormen en maten, maar de meeste zullen een schacht of een arm hebben die gebogen kan worden, om je zo te helpen bij het stimuleren van de G-spot. Bijna alle interne vibrators kunnen worden gebruikt voor directe stimulatie en door het stuk dat gebogen kan worden, zal al het harde werk voor je gedaan worden. Vóór de aankoop van een G-spot vibrator moet je wel even nadenken over de aard van de stimulatie, die je zoekt. Als je liever stevig, hard en/of snel wilt, kan het het beste zijn om een stevige G-spot vibrator te kiezen met een slankere arm en zeer weinig structuur (bijv. De Lelo Mona Wave). Als je liever wat rustigere sensaties en minder druk wilt, kun je een G-spot vibrator kiezen met een beetje meer structuur en flexibiliteit.

Vibrator kopen - G-Spot vibrator

Aanbevolen voor: De G-spot vibrator zal vooral de voorkant van de vagina stimuleren (de plek waar je G-spot zit), waardoor de stimulatie direct en intens voelt. Als je op zoek bent naar dit soort gevoel, zou de G-spot vibrator ideaal voor je zijn.

Vermijden als: Als je een échte penetratie wilt simuleren, dan is dit niet de beste keuze. G-spot vibrators hebben best veel kracht, maar de soorten met de slankere, gladdere schacht kunnen je misschien niet optimaal bevredigen. Voor sommigen is de directe druk, die wordt uitgeoefend op de voorzijde van de vagina, een beetje te overweldigend waardoor ze worden gedwongen om te vertragen of te stoppen. Als je liever een rustigere opbouw en langere stimulatie wilt, kan de G-spot vibrator niet de beste keuze voor je zijn.

Realistische en semi-realistische vibrators

Realistische vibrators zijn ontworpen om er als een échte penis uit te zien en aan te voelen. Ze hebben vaak een eikel, een zichtbare voorhuid en zelfs over de hele schacht een aantal forse aders. Sommigen hebben zelfs testikels. Semi-realistische vibrators zijn ontworpen om op een echte penis te lijken, maar zijn wat minder gedetailleerd. De meeste realistische vibrators zijn gemaakt van een zacht en warm materiaal, om het échte gevoel van een penis na te bootsen. De kwaliteit van het materiaal kan echter van merk tot merk sterk verschillen (hierover later meer).

Vibrator kopen - Realistische vibrators

Aanbevolen voor: Vrouwen die, zowel visueel als gevoelsmatig, op zoek zijn naar de meest realistische ervaring van een penis.

Vermijden als: Als je op zoek bent naar een seksspeeltje voor je partner en je niet zeker weet hoe deze zal reageren op de realistische seksspeeltjes, kun je het beste het zekere voor het onzekere nemen en voor een niet-realistische vormgeving kiezen. Voor sommigen kan het realistische ontwerp iets aan hun plezier toevoegen. Voor anderen kan die look juist intimiderend en eventueel een beetje teleurstellend zijn.

Rabbit vibrators

Een rabbit vibrator is ontworpen om tegelijkertijd zowel intern als de clitoris te stimuleren. Net als G-spot vibrators kan de dubbele stimulator sterk in vorm, stijl, grootte en kwaliteit variëren. Rabbit vibrators worden zo genoemd omdat de clitoris stimulator, die is bevestigd aan de schacht, erg lijkt op een paar konijnenoren. Konijn vibrators zijn zeer populair en het is dan dus ook geen verrassing dat de fabrikanten veel tijd hebben besteed aan het ontwikkelen van nieuwe ontwerpen gebaseerd op de oude favoriet.

Een heel mooi voorbeeld van een rabbit vibrator is de We-Vibe Nova. Een paar weken geleden heb ik hierover een review geschreven.

Lees hier de review van de We-Vibe Nova >>>

Vibrator kopen - Rabbit Vibrators

Aanbevolen voor: Als je tegelijkertijd wilt genieten van een interne- en een clitorale stimulatie, dan zou de rabbit vibrator echt ideaal voor je zijn.

Vermijden als: Dubbele stimulatoren zijn moeilijk op een precieze plek te richten. De vulva is bij iedere vrouw anders en iedere vrouw wil ook op een bepaalde manier worden gestimuleerd. Omdat de clitorisarm aan de schacht is bevestigd, kan het vaak moeilijk zijn om contact te maken met het meest gevoelige deel van je clitoris. Je kunt de hoek van de vibrator wel veranderen, maar dit zal ertoe leiden dat de interne arm het contact met de G-spot verliest. Deze problemen kunnen invloed hebben op de intensiteit van de stimulatie. Om je te helpen bij het aanpakken van dit probleem, kun je het beste op zoek gaan naar een dubbele stimulator, met een relatief flexibele clitorisarm. Het zal het probleem niet helemaal oplossen, maar het zal zeker helpen.

Magic Wand vibrators

Het begon allemaal met de Hitachi Magic Wand: een super krachtige vibrator, die oorspronkelijk werd ontworpen om het diepe, interne weefsel een massage te geven. Toen ontdekte een slimmerd dat de Hitachi magic wand kon helpen bij het overwinnen van anorgasmia bij vrouwen. Daarna werden de Magic Wands één van de meest populaire seksspeeltjes.

Dit moedigde fabrikanten natuurlijk aan om hun eigen versies te ontwikkelen, maar niet alle Magic Wands zijn gelijk. De grote, oplaadbare vibrators zijn tot nu toe de meest krachtige seksspeeltjes, maar de oplaadbare, en op batterijen werkende, Magic Wands kunnen echt sterk variëren in intensiteit.

Vibrator kopen - Magic Wand Vibrators

Aanbevolen voor: Als je op zoek bent naar ongelooflijke power, of als je moeite hebt om een orgasme te bereiken, is de Magic Wand een goede keuze. Door zijn ongelooflijke kracht, zou ik het ook aanbevelen aan mensen die op zoek zijn naar een vibrator met precieze stimulatie. Het is echt ideaal voor alle soorten van externe stimulatie, inclusief mannelijke masturbatie en een full-body massage.

Vermijden als: Door de intimiderende omvang, de intense kracht en de lawaaierige motor kan de Magic Wand overweldigend zijn. Mensen die moeite hebben om door middel van andere middelen een orgasme te krijgen, moeten dit zeker eens proberen. Het geluid is een belangrijke factor (ze zijn vaak erg luid) en als je een vibrator wilt die je vooral intern kunt gebruiken, kun je beter op zoek gaan naar een ander model. Wel ideaal is dat je opzetstukken voor sommige modellen kunt kopen, maar zorg er voor dat het wel jouw model Magic Wand past.

Partner vibrators

Partner vibrators zijn ontworpen om tijdens de geslachtsgemeenschap door de vrouw te worden gedragen of om samen met andere seksspeeltjes te worden gebuikt. Partner vibrators (zoals de We-Vibe Sync) zijn meestal vrij klein en hebben meestal de vorm van de letter C. Het idee is om één kant in de vagina in te brengen, waardoor het andere uiteinde komt te rusten op je clitoris. Eenmaal ingebracht, moet het, zonder dat je het hoeft vast te houden, op zijn plaats kunnen blijven. Partner vibrators hebben meestal een slanke of vlakke interne arm. Omdat deze vibrator klein is, en dus van binnen weinig ruimte inneemt, kun je het ook dragen tijdens de geslachtsgemeenschap (en voor clitorale stimulatie), terwijl het seksspeeltje gewoon op zijn plaats blijft. Op deze manier genieten jullie beide van de intense vibraties van de partner vibrator.

Een heel mooi voorbeeld van een partner vibrator is de We-Vibe Sync. Een tijdje geleden heb ik hierover een review geschreven.

Lees hier de review van de We-Vibe Sync >>>

Vibrator kopen - Partner Vibrators

Aanbevolen voor: Als jij eens wilt genieten van een dubbele stimulatie, terwijl je partner penetreert, dan is de Partner Vibrator een hele goede keuze. Ook de man voelt de vibraties heel intens.

Vermijden als: Net als de Rabbit Vibrators kunnen de Partner Vibrators soms niet precies de clitoris raken. Ze kunnen soms ook bewegen tijdens de geslachtsgemeenschap, zodat je niet gestimuleerd wordt waar je dat het meeste nodig hebt. Ik zou dit seksspeeltje ook niet nemen als je al moeite hebt om je partners penis binnen te kunnen houden, omdat de interne arm ruimte in je vagina zal innemen. Ook als je partner heel groot geschapen is, wordt een Partner Vibrator gebruiken heel erg lastig.

Een vibrator kopen: Wat moet je weten?

Hopelijk heb je een duidelijk overzicht gekregen over de verschillende categorieën, maar voordat je écht een vibrator gaat kopen, zijn er enkele belangrijke zaken die je ook moet overwegen.

Vibrator kopen: Hoe groot is het seksspeeltje?

Sommige bedrijven zullen het over de omtrek van de vibrator hebben, terwijl anderen alleen de diameter vermelden. Dit kan verwarrend zijn en kan resulteren in een aankoop van een seksspeeltje dat veel te groot, of juist veel te klein is. Let dus goed op de afmetingen.

Als een aanbieder de diameter geeft en je wilt de omtrek weten, maak dan gebruik van een online converter (of vermenigvuldig de diameter met 3,14) om beter te kunnen vergelijken. Als de aanbieder een overzicht van de omtrek geeft, deel je dit door 3,14 om de diameter te krijgen.

Als dit jouw (of je partner’s) eerste vibrator is, adviseer ik om voor zekerheid te gaan, en te kiezen voor een soort en model met gemiddelde afmetingen. Het kan misschien geil zijn om je voor te stellen dat je een mega-vibrator van 25 cm inbrengt, maar dit kan ook té veel zijn, en uiteindelijk voor een afkeer van seksspeeltjes gaat zorgen. Bouw het dus langzaam op.

Vibrator kopen: Hoe is de structuur van de vibrator?

Is de schacht glad en gestroomlijnd of heeft het juist een stroef en geribbeld oppervlak? De textuur en het materiaal waarvan de vibrator gemaakt is, zal een enorme impact hebben op hoe het seksspeeltje aanvoelt tijdens het gebruik. Als je een vibrator wilt die heel subtiel en zacht aanvoelt, moet je voor een soort met een minimale structuur kiezen. Hoe meer textuur, hoe intenser de vibrator voelt, als je deze heen en weer haalt.

Als je toch aan het nadenken bent over de materialen, moet je ook eens nadenken over de wrijving. Glad, gepolijst materiaal (zoals glas en metaal) zullen gemakkelijk met de kleinste hoeveelheid glijmiddel glijden, terwijl siliconen en rubber meer wrijving geven, en dus meer glijmiddel nodig hebben. Met dit type materiaal zal het gevoel tijdens het gebruik wel veel intenser zijn.

Vibrator kopen: Hoeveel instellingen heeft het seksspeeltje?

Wordt je nieuwe vibrator geleverd met een breed scala aan instellingen, waaronder een stand om de snelheden mee aan te passen? Hoe meer instellingen een vibrator heeft, hoe meer je kunt experimenteren met verschillende sensaties. Je hebt dan ook meer kans, dat je een instelling vindt die het beste bij jouw voorkeur, of die van je partner, past.

Vibrator kopen: Hoe is de bediening?

Sommige vibrators worden geleverd met afstandsbedieningen, terwijl anderen via knoppen op het handvat moeten worden bediend. Er is zelfs een nieuwe trend: Vibrators die op afstand, via het internet en/of Bluetooth, kunnen worden bediend. Als je flexibeler wilt zijn, of als je wilt dat je partner de controle neemt, is het misschien het beste om te zoeken naar een vibrator met een afstandsbediening. Als je allerlei nieuwe functies wilt gaan gebruiken, moet je van tevoren bekijken of je smartphone compatibel is met het seksspeeltje dat je wilt gaan kopen

Vibrator kopen: Batterijen, USB of op het lichtnet?

Werkt de vibrator op 220V, oplaadbare batterijen of misschien wel op een accu? Als het moet worden aangesloten op het stroomnet, wordt het dan wel geleverd met de juiste stekker voor jouw land? Als het oplaadbaar is, komt het dan met een USB-oplaadkabel? Wordt er vermeld hoelang het duurt om je seksspeeltje op te laden? Als je nieuwe vibrator op een batterij werkt, wordt het dan ook geleverd met batterijen en hoe lang gaan die mee? Het is ook de moeite waard om te bekijken of eventuele nieuwe batterijen bij jou in de buurt verkrijgbaar zijn en of die niet heel erg duur in de aanschaf zijn. Maar in de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van de standaard AA-batterijen of AAA-batterijen.

Vibrator kopen: Waar is de vibrator van gemaakt?

Glas, roestvrij staal en medische kwaliteit siliconen zijn allemaal niet-poreus, en dus veilig voor het lichaam. Hierdoor is de kans op irritatie en infectie vrijwel nihil, tenminste als je de seksspeeltjes goed schoon houdt. TPR is het fijnste materiaal. Het is meestal ftalaat-vrij maar het materiaal is wel poreus, waardoor het moeilijk te steriliseren is. Vibrators gemaakt van jelly of cybergel materialen worden niet aanbevolen, omdat deze materialen vaak instabiel zijn. Zij zullen na verloop van tijd breken, gaan stinken en een olieachtig residu afgeven. Jelly en cybergel zijn ook erg poreus. Als je budget het toelaat, adviseer ik je om je geld in lichaamsveilige seksspeeltjes te steken. De meeste grote webshops verkopen vandaag de dag alléén nog maar seksspeeltjes die veilig zijn voor je lijf. Obscure en twijfelachtige wegshops verkopen helaas nog steeds seksspeeltjes die niet aan de veilige normen voldoen.

Je moet ook oppassen voor seksspeeltjes van goedkoop metaal en glas. Sommige metalen kunnen roesten en goedkoop glas kan breken. Je moet daarom alleen vibrators en speeltjes van bekende, aanbevolen merken kopen.

Vibrator kopen: Hoe luidruchtig is het seksspeeltje?

Als je een huis met andere mensen deelt, zul je waarschijnlijk graag een rustige vibrator willen. Helaas bestempelen veel fabrikanten hun vibrator als ‘rustig’ of ‘stil’ terwijl dat vaak niet het geval is. Het beste wat je kunt doen, is een (video) review van de door jouw gekozen vibrator bekijken, omdat je zo de vibrator kunt horen als deze wordt ingeschakeld. Als je geen video review kunt vinden, ga dan op zoek naar gewone reviews en bekijk wat andere mensen te zeggen hebben over de geluidsniveaus.

Vibrator kopen: Is de vibrator waterdicht?

Een waterdichte vibrator kan ook in bad of onder de douche worden gebruikt, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid. Natuurlijk zijn er nog andere voordelen aan het kiezen voor een waterdicht ontwerp: Allereerst kan de vibrator na het gebruik beter worden gereinigd omdat je in staat zult zijn om de vibrator volledig onder te kunnen dompelen en/of af te spoelen. Ten tweede zal een waterdichte vibrator niet worden beschadigd als deze (per ongeluk) tijdens het gebruik nat wordt.

Vibrator kopen: Heb je nog meer nodig?

Voordat je naar de kassa gaat om te betalen, adviseer ik je om ook een flesje glijmiddel op waterbasis aan je bestelling toe te voegen. Sommige materialen van de seksspeeltjes zorgen voor een behoorlijke hoeveelheid wrijving, dus glijmiddel is echt essentieel voor comfort. Je moet ook controleren of je batterijen, condooms, een reinigingsmiddel voor seksspeeltjes of een opbergzakje nodig hebt om je nieuwe speeltje te kunnen maken en op te kunnen bergen.

Tot slot

Mijn laatste advies voor een nieuwe vibrator kopen zou zijn om reviews te lezen. Een review zal je niet vertellen of je zult genieten van de vibrator, maar het zal je wel helpen om meer informatie te krijgen over het product, omdat iemand die het bezit het al heeft geprobeerd en zijn of haar bevindingen heeft opgeschreven.

Op Seks&zo kun je inmiddels een fors aantal reviews lezen, allemaal seksspeeltjes die stuk voor stuk door mij getest zijn.

Klik hier om de reviews van populaire seksspeeltjes te lezen >>>

Er kunnen een paar pogingen nodig zijn om je perfecte seksspeeltje te vinden. Deze handleiding is bedoeld om je keuzes wat gemakkelijker te maken, maar soms kost het gewoon tijd om te ontdekken welke seksspeeltjes het beste bij je passen. Krachtig of juist zacht, plaatselijke of juist brede stimulatie, we hebben allemaal onze eigen smaak.

En daarna komt natuurlijk het allerleukste: Ontdekken wat voor soort stimulatie je het lekkerste vindt en dan een seksspeeltje (of meerdere seksspeeltjes) gaan bestellen. Je zou kunnen beginnen met het bladeren door het uitgebreide aanbod van vibrators op willie.nl: één van de grootste en goedkoopste webshops voor seksspeeltjes in Nederland.

Je hebt nu in ieder geval alle informatie om een nieuwe vibrator kopen veel gemakkelijker te maken. Je kunt nu de juiste keuzes maken!

Wil je verder lezen?

Hoe moet je jezelf vingeren? Dé ultieme handleiding!

Hoe moet je jezelf vingeren? Dé ultieme handleiding!

Op het internet, wat inmiddels helemaal overladen is met porno, is het lastig om correcte …

Hoe moet je een vrouw verwennen? 7 geile tips!

Hoe moet je een vrouw verwennen? 7 geile tips!

Een vrouw verwennen? Wat is de beste manier? Alles wat ervoor nodig is, is een …

error: Content is protected !!