Home Seks Standje 69: Beste seksstandje voor orale seks!
Standje 69: Het beste seksstandje voor orale seks!

Standje 69: Beste seksstandje voor orale seks!

Een bijzonder en voor velen een lekker standje voor orale seks is het standje 69. Het standje komt van oorsprong uit het Frans en wordt daarom ook soms in Nederland soixante-neuf genoemd. Soixante-neuf in het Frans, betekent in het Nederlands 69. Dat klinkt natuurlijk veel spannender dan 69! Hoe zit het standje technisch in elkaar en welke variaties zijn er? Ik leg het je allemaal uit, inclusief 4 geïllustreerde varianten!

Wat is standje 69 precies?

Standje 69 is een heel populair standje, waarvan de meeste mensen wel ongeveer weten wat het precies inhoudt en wat voor seksuele handelingen er worden verricht. Het is een erg lekker standje waarbij meestal één van de twee partners op de rug ligt en de andere neemt een positie in die 180 graden gedraaid is.

De bedoeling is dat de geslachtsdelen makkelijk te bereiken zijn met de mond voor beide partners en je elkaar tegelijk oraal kunt verwennen. De cijfers 69 geven ook aan hoe het standje technisch in elkaar zit. De 6 en de 9 kan je beide omdraaien en dan heb je beide hetzelfde nummer. Je moet de ‘o’ vorm in de cijfers zien als het hoofd van iemand en dan kan je zien dat beide personen omgedraaid liggen ter hoogte van het geslachtsdeel van de partner.

Iedereen heeft zijn eigen favoriete standje. Dit standje is voor mij persoonlijk niet mijn favoriete standje, want ik vind het een erg intieme handeling. Je hangt boven het gezicht van je partner met je geslachtsdeel, dus alles is goed zichtbaar voor de ander. Dat is erg handig voor de orale bevrediging, maar ik vind dit alleen prettig als je diegene waarmee je seks hebt goed kent of veel vaker seks mee hebt gehad. Het is voor mij niet een standje die je zou doen tijdens een one-night-stand.

Het kan natuurlijk wel als het voor beide goed voelt, want je hoeft natuurlijk iets niet te doen als het niet goed voelt.

Variëren met standje 69:

Ook bij dit seksstandje kan je lekker gaan variëren met verschillende posities. Dit is zeker een standje waarbij je kan experimenteren met seksstandjes die voor beide heerlijk kunnen zijn. Met name de laatste variant is wel voor gevorderden, maar in ieder geval leuk om te proberen.  Oefening baart kunst!

Standje 69: Classic

Standje 69: Classic

Eén van de twee makkelijke variaties van het standje is de Classic. De man gaat op zijn rug liggen en de vrouw gaat omgedraaid bovenop hem zitten, zodat de man met zijn tong bij de vagina kan en de vrouw goed bij de penis kan. Deze variatie is voornamelijk voor de vrouw makkelijk, omdat de vrouw goed bij de penis kan en de penis zo goed mogelijk kan stimuleren. Voor de man kan het soms erg belastend zijn voor de nek, omdat hij deze steeds een beetje op moet tillen. Het is daarom belangrijk om goed te communiceren, om zodoende samen de juiste positie in te nemen.

Standje 69: Inverse

Standje 69: Inversed

Deze variatie is in principe dezelfde, maar nu ligt de vrouw onderop op haar rug en de man omgedraaid bovenop haar. Dit is voor de man makkelijker om de vagina volledige aandacht te geven, want de man kan beter de vagina bestuderen en stimuleren. Voor de vrouw kan het lastig zijn om de penis goed te stimuleren, omdat de penis voor haar gezicht hangt. De hoek van de penis is voor de vrouw eigenlijk verkeerd.

Standje 69: Sideways

Standje 69: Sideways

Een andere variant van standje 69 is liggend. In dit seksstandje is alles wat minder zichtbaar voor beide partijen, met name voor de vrouw. Dat wil zeggen: Ze heeft minder zicht op de anus, wat voor veel mannen prettiger is.

Deze variant is gelijk aan het standje man boven en vrouw boven, maar dan liggend. Erg comfortabel en mijn persoonlijke favoriet als het om standje 69 gaat.

Standje 69: Manpower

Standje 69: Manpower

Krachtpatsers opgelet! Voor een workout en grappig seksstandje moet je deze uitproberen. De man zit op zijn knieën. De vrouw klemt zich, ondersteboven, met haar benen rond de nek van de man. Voor de vrouw kan dit ongemakkelijk zijn, omdat zij niet zoveel met haar handen kan tijdens dit standje. Ze moet zich namelijk goed vastklemmen met haar handen om niet uit balans te raken. De man moet enigszins sterk zijn, want anders houdt hij dit standje niet lang vol. Het is een leuk standje voor de gevorderden die bezig zijn met experimenteren!

Hoe introduceer je dit in je seksleven?

Het kan zijn dat je het standje 69 nooit hebt geprobeerd met je huidige partner of nog helemaal nooit. Dat is helemaal niet erg! Dit standje wordt namelijk meestal gedaan door koppels met veel ervaring in de seks of door koppels die al geruime tijd bij elkaar zijn. Dat is vrij logisch, want het is een erg intiem standje voor beide partners.

Het kan misschien moeilijk zijn om over dit standje te beginnen tegenover je partner, maar het is belangrijk dat je het van te voren bespreekt, want niet iedereen vindt dit standje leuk of lekker. Bespreek met elkaar of jullie het beide zien zitten en wat je er van verwacht.

Probeer ook niet meteen gekke variaties op dit standje, want dan kan het wel eens zo zijn dat je meteen een afkeur ervoor hebt, terwijl je het juist wel heel lekker kan vinden! Als je het moeilijk vindt om er over te beginnen kan je ook tijdens de seks het voorstellen.

Ben je hem aan het pijpen? Ben je haar aan het beffen? Dan kan je ook voorstellen om elkaar lekker tegelijk te verwennen en dan gaat het bijna allemaal van zelf. Ik heb het zelf nooit moeilijk gevonden om aan te geven tijdens de seks als ik een ander standje wou proberen of iets wou proberen op een andere manier.

Vindt jij het wel moeilijk? Probeer gewoon rustig elkaar te verwennen, zodat jullie beide goed opgewonden zijn. Dan gaat het allemaal makkelijker om te bespreken. Doe het bij iemand waarbij je je goed voelt en op je gemak dan zal je zien dat het allemaal niet zo eng is als het lijkt!

Wil je verder lezen?

Hoe moet je jezelf vingeren? Dé ultieme handleiding!

Hoe moet je jezelf vingeren? Dé ultieme handleiding!

Op het internet, wat inmiddels helemaal overladen is met porno, is het lastig om correcte …

Hoe moet je een vrouw verwennen? 7 geile tips!

Hoe moet je een vrouw verwennen? 7 geile tips!

Een vrouw verwennen? Wat is de beste manier? Alles wat ervoor nodig is, is een …

error: Content is protected !!