Home Seks Als veel masturberen een verslaving wordt
Masturberen verslaving

Als veel masturberen een verslaving wordt

Deze vraag is waarschijnlijk net zo oud als seks zelf bestaat: is veel masturberen slecht voor je gezondheid? Veel mensen vragen zich dit af, zeker als ze zelf al het gevoel hebben dat ze te vaak masturberen.

Masturberen is seks met jezelf, het stimuleren van je eigen genitaliën, meestal met als doel klaar te komen of om ander seksueel genot te ervaren. De meeste mensen masturberen door aanraking, maar het gebruik van vibrators en andere hulpmiddelen om de gewenste climax te bereiken komt ook vaak voor. Maar wat zijn de gevolgen van masturberen? Betekent het dat je een probleem hebt als je té vaak masturbeert?

Is veel masturberen slecht voor je?

Goed nieuws: zolang masturberen geen negatieve invloed op de kwaliteit van je leven heeft of je ertoe aanzet iets te doen wat illegaal of anderszins onwenselijk is, is masturberen zeker niet slecht voor je. Dit is gelukkig maar bij heel weinig mensen het geval. Dus in principe is masturberen zeker niet slecht!

Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat de effecten van masturberen goed voor je zijn. Mensen die vaak masturberen zijn vaak kalmer en minder agressief, hebben minder last van stress, kunnen zich beter concentreren, hebben minder kans op hoofdpijn en het is vaak een teken van goede gezondheid. Sommige mensen geloven zelfs dat regelmatig masturberen kan voorkomen dat je bepaalde misdaden begaat en dat het bepaalde ziektes buiten de deur houdt. Overigens is hier geen wetenschappelijk bewijs voor, maar het idee is wel prettig.

Kunnen er situaties zijn dat masturberen wel slecht voor je is? Zoals hierboven genoemd ga je te ver als het je tot illegale handelingen aanzet, zoals bijvoorbeeld het masturberen in de openbare ruimte, ook al is dat ontzettend spannend.

Als je het gevoel hebt dat masturberen je leven overneemt, als je liever masturbeert dan een gezonde seksuele relatie hebt of als je buitensporig vaak masturbeert, dan kan het een probleem zijn of worden.

Hoe vaak masturberen is té vaak?

Masturberen is voor iedereen anders. Sommige mensen willen misschien meerdere keren per week masturberen, sommige mensen masturberen meerdere keren per dag, terwijl voor anderen eens per week of minder vaak genoeg is.

De algemene vuistregels zijn als volgt:

  • Als je jezelf daadwerkelijk verwondt, dan is dat een probleem. Als je rauwe plekken op je lichaam krijgt van het vele aanraken of als je jezelf op een andere manier pijn doet, dan doe je het te vaak.
  • Als je relatie op de tweede plek staat terwijl masturberen de nummer 1 is of als je ervoor kiest om geen relatie te hebben omdat je liever alleen seks hebt, dan zou dat een grote alarmbel kunnen zijn.
  • Als je problemen begint te krijgen met klaarkomen of als je moeilijk een erectie krijgt zonder te masturberen, dan masturbeer je misschien te vaak. Je wordt duidelijk minder gevoelig en dat is voor niemand goed!
  • Als je het gevoel hebt dat je de hele tijd masturbeert of er de hele tijd aan denkt, probeer dan gedurende de dag plekken en momenten te vinden waarop je kunt masturberen, of als je al hebt geprobeerd minder vaak te masturberen maar dat niet voor elkaar krijgt, dan kan het zijn dat je verslaafd bent aan masturberen.
  • Als je op een punt bent aangekomen waarop je last hebt van al deze problemen, plus nog een aantal extra, dan kan het zijn dat je buitensporig vaak masturbeert. Dat geeft een totaal ander antwoord op de vraag “Is masturberen slecht voor je?”!

Wat zijn de mogelijke schadelijke gevolgen van overmatig masturberen?

De gevolgen van overmatig masturberen kunnen heel ver gaan. Het kan je belemmeren in het opbouwen van een relatie met iemand die graag een gezond seksleven met je wil opbouwen.

Als je een relatie hebt en seks wilt hebben kan het gebeuren dat je door masturbatie niet meer opgewonden raakt door je partner. Als je van plan bent om te proberen kinderen te krijgen met je partner, zou je je kansen daarop kunnen verkleinen doordat je misschien niet meer genoeg sperma beschikbaar hebt om dat voor elkaar te krijgen.

Als je te vaak masturbeert zou je zelfs serieus letsel op kunnen lopen, waaronder intern letsel waarvoor je geopereerd zult moeten worden.

Overmatig masturberen, waar je geen controle meer over hebt, kan ook voor sociale problemen zorgen. Als je vaak in het openbaar de neiging krijgt om te masturberen of als jezelf aanraken een compulsieve drang is die je niet onder controle kan houden of dingen doet waar je echt van in de problemen kunt raken – zoals masturberen op je werk of op plekken waar je misschien gesnapt kunt worden – dan is het tijd om hulp te zoeken voor je probleem.

Masturbatietips voor veiligheid en genot

Masturberen hoort een hele fijne bezigheid te zijn, maar het mag nooit je gedrag beïnvloeden of zelfs je leven overnemen. Masturberen kan geweldig zijn zolang je je fysieke, emotionele en mentale gezondheid maar goed in de gaten houdt.

Seks met jezelf 1: Hou jezelf schoon

Als je ervoor kiest om een seksspeeltje te gebruiken, zorg er dan voor dat zowel het speeltje als je lichaam goed schoon zijn voordat je begint. Seksspeeltjes en andere accessoires kunnen vol bacteriën zitten, wat weer voor ernstige infecties kan zorgen.

Zorg ervoor dat je speeltjes gebruikt die glad zijn en zijn ontworpen voor seks; het gebruik van andere materialen kan pijnlijke schaafwonden of snijwonden tot gevolg hebben, die weer ontstoken kunnen raken.

Seks met jezelf 2: Stop direct als het pijn doet

Masturberen moet lekker zijn en zou geen pijn moeten doen. Als je iets doet dat pijn doet, stop dan direct. Als je te vaak masturbeert zal je lichaam je dat waarschijnlijk laten weten door pijnprikkels uit te zenden als je toch doorgaat, of je zult een verdovende, kloppende pijn tussen je benen voelen als je niet masturbeert. Let hier goed op, je lichaam probeert je iets te vertellen!

Seks met jezelf 3: Gebruik glijmiddel

Masturberen zonder glijmiddel kan er uiteindelijk toe leiden dat de huid uitrekt of scheurt of algeheel geïrriteerd raakt. Om dit te voorkomen kun je een glijmiddel op waterbasis gebruiken. Sommige mensen kiezen ervoor om lotion of aanverwante artikelen te gebruiken, maar dat kan voor irritaties en infecties zorgen en zelfs leiden tot beschadigingen. Een goed glijmiddel dat is ontworpen voor seksueel genot is de beste optie.

Seks met jezelf 4: Let op de frequentie

Als masturberen je in de weg gaat staan van het hebben van relaties, in het bijzonder je romantische relaties, dan moet je overwegen om je masturbatiefrequentie verlagen. Dit geldt ook als je lijdt aan een of meerdere van de hierboven beschreven problemen, zoals masturbatieverslaving of masturberen terwijl dat pijn doet.

Wil je verder lezen?

Hoe moet je jezelf vingeren? Dé ultieme handleiding!

Hoe moet je jezelf vingeren? Dé ultieme handleiding!

Op het internet, wat inmiddels helemaal overladen is met porno, is het lastig om correcte …

Hoe moet je een vrouw verwennen? 7 geile tips!

Hoe moet je een vrouw verwennen? 7 geile tips!

Een vrouw verwennen? Wat is de beste manier? Alles wat ervoor nodig is, is een …

error: Content is protected !!