Home Seks Lekker vrijen? Begin met een goed voorspel!
Lekker vrijen begint met een goed voorspel!

Lekker vrijen? Begin met een goed voorspel!

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeggen ze wel eens. Als we dat vertalen naar vrijen, zou je kunnen zeggen: Een goed voorspel is de basis van lekker vrijen.

Seks hebben met iemand is niet alleen om even snel een wip te maken en van je behoeftes af te zijn, maar het is ook een intieme ervaring. Met een goed voorspel geniet je veel meer van de vrijpartij die daarna komt dan dat je even snel een wip maakt met een persoon om van je seksuele spanningen af te komen. Seks is voor de meeste mensen een groot genot en daarom mag daar best veel tijd in gaan zitten om het alleen maar lekkerder te maken.

Een goed voorspel

‘Voorspel in de seksualiteit is het fysieke intieme begin van een seksuele betrekking die dient om lust op te wekken, soms als voorbereiding op geslachtsgemeenschap of een andere seksuele handelingen om een orgasme te kunnen bereiken.’

Het voorspel dient er dus voor om samen lekker opgewonden te raken, zodat jullie hele fijne seks kunnen hebben. Een goed voorspel is dus als een voorspel je tot het uiterste drijft, om verdere handelingen te verrichten bij elkaar om klaar te komen. Dat betekend dat jullie beide aan het eind van het voorspel zo snel mogelijk seks met elkaar willen hebben. Het voorspel is voornamelijk voor de vrouwen erg belangrijk, want zij kunnen alleen overgaan tot penetratie als zij volledig ontspannen en nat zijn. Het kan erg pijnlijk zijn voor de vrouw om te beginnen met penetreren zonder dat er aandacht is besteed aan het voorspel. Een voorspel is simpel gezegd de dingen die voor het neuken gedaan worden. Het zoenen, de aanrakingen en eventueel orale seks. Wat maakt een voorspel goed? Daar verschillen natuurlijk de meningen over, want voor iedereen is dat anders. Over het algemeen is een voorspel goed als beide volledig ontspannen en opgewonden zijn en jullie beide niet kunnen wachten om een stap verder te gaan. Daar kunnen jullie met elkaar over praten, maar het is ok belangrijk om tijdens het voorspel goed te letten op je partner, want het lichaam verraad een hoop. Dit kan je niet alleen merken aan dat zij nat is of omdat hij een stijve heeft gekregen, maar ook aan de ademhaling. Begint je partner lichtjes te hijgen of de ogen dicht te doen? Dan ben je goed bezig!

Tips voor een spannend voorspel

Voor vrouwen is de kwaliteit van seks erg afhankelijk van het voorspel, want voor de meeste vrouwen is het erg moeilijk om meteen opgewonden te worden van alléén maar enkele aanrakingen. Daardoor is het voor het voorspel belangrijk dat er de tijd voor wordt genomen en dat alles rustig aan wordt gedaan en verschillende handelingen worden herhaald. Het is niet zoals even snel de boodschappen doen. Er moet veel tijd voor gemaakt worden en vooral niet van de hak op de tak springen. Het voorspel kan de vrijpartij alleen maar beter maken, want tijdens het voorspel wordt je zo opgewonden dat je van zelf over wilt gaan naar de volgende stap. Dat is erg lekker, want je bent dan volledig opgewonden en kan zo meer genieten van de penetratie.

Verder lezen: Hoe verwen ik mijn vriendin zowel lichamelijk als emotioneel?

Voorspel tip #1: Rustig aan

Een voorspel moet rustig aan opgebouwd worden. Dit betekend dat er niet meteen gefocust moet worden op de vagina of de penis. Begin met sensuele aanrakingen over het lichaam die je kan combineren met kusjes over het hele lichaam. Na een minuut of 5 dit gedaan te hebben kan je rustig overgaan op de geslachtsdelen.

Voorspel tip #2: Begin met een erotische massage

Nadat je een lekkere sensuele massage hebt gegeven over het lichaam ga je over tot de geslachtsdelen. Probeer zachtjes de clitoris of de eikel te strelen en begin niet meteen aan het grotere werk. Voor het voorspel vinden vrouwen het erg lekker om gebeft en gevingerd te worden. De mannen vinden aftrekken en pijpen heerlijk.

Voorspel tip #3: Voeg wat seksspeeltjes toe

Ken je je bedpartner al wat langer? Misschien is het leuk om te experimenteren met speeltjes. Dit kan een vibrator of dildo zijn. Bespreek dit wel goed met je partner, want niet iedereen houdt van dit soort dingen, maar dit kan het voorspel wel spannender maken.

Een vibrator kopen? Hier vind je een uitgebreide handleiding waarmee je een goede keuze kunt maken

Voorspel tip #4: Van beide kanten

Denk vooral niet dat het voorspel alleen voor vrouwen is. Mannen vinden het ook erg lekker om eens goed verwend te worden door hun partner. Ook zij houden er van om zo nu en dan eens heerlijk gemasseerd te worden en gestreeld te worden over het lichaam, voordat ze los moeten gaan voor de penetratie. Vrouwen vergeet na het verwend worden ook niet om je partner te verwennen!

Je kunt bijvoorbeeld je partner strelen met je handen en je mond. Voorzichtig beginnen met pijpen, en beetje plagend. Meer info hierover vind je hier: Hoe moet je pijpen?

Of je kunt beginnen met vingeren. Hoe je moet vingeren? Een uitgebreide handleiding vind je hier: Hoe moet je vingeren!

Tenslotte…

Het voorspel is niet voor iedereen iets wat gebeurd ‘normaal’ is. Het wordt door veel stelletjes overgeslagen. Meestal gebeurd er voor de seks wel even het zoenen en de aanrakingen, maar niet dat er de tijd voor wordt genomen om elkaar even lekker te verwennen. Dat is erg jammer, want het kan zoveel meer genieten worden als er even tijd aan wordt besteed voor de vrijpartij. Het is niet alleen voor de vrouw lekker, maar ook voor de man. Hopelijk gaan er meer mensen tijd besteden aan het voorspel, zodat er daarna heerlijk met elkaar gevreeën kan worden.

Wil je verder lezen?

Hoe moet je jezelf vingeren? Dé ultieme handleiding!

Hoe moet je jezelf vingeren? Dé ultieme handleiding!

Op het internet, wat inmiddels helemaal overladen is met porno, is het lastig om correcte …

Hoe moet je een vrouw verwennen? 7 geile tips!

Hoe moet je een vrouw verwennen? 7 geile tips!

Een vrouw verwennen? Wat is de beste manier? Alles wat ervoor nodig is, is een …

error: Content is protected !!