Home Seks Hoe moet je jezelf vingeren? Dé ultieme handleiding!
Hoe moet je jezelf vingeren? Dé ultieme handleiding!

Hoe moet je jezelf vingeren? Dé ultieme handleiding!

Op het internet, wat inmiddels helemaal overladen is met porno, is het lastig om correcte (educatieve) informatie over seks en seksuele handelingen te vinden en dan met name over de seksuele handelingen die je met jezelf doet, zoals seks met jezelf en jezelf vingeren! In deze ultieme handleiding bieden we duidelijke, recht door zee informatie over hoe je jezelf kunt vingeren. We zullen bespreken wat het is, hoe je het kunt doen en we zullen alle gebruikelijke vragen over jezelf vingeren beantwoorden.

‘Jezelf vingeren’ versus masturberen

De term ‘jezelf vingeren’ betekent niet noodzakelijkerwijs voor iedereen hetzelfde. Wanneer de meeste mensen ‘jezelf vingeren’ zeggen, bedoelen ze met één of meer vingers het penetreren van de vagina. Dit is wat we in deze handleiding zullen bespreken.

Sommige mensen gebruiken namelijk de term ‘jezelf vingeren’ ook voor elke vorm van seks met jezelf, waarbij de handen/vingers worden gebruikt.

Waarom vingeren vrouwen zichzelf?

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom mensen zichzelf zouden willen vingeren. Er zijn verschillende belangrijke redenen, waarom je dit zou willen doen!

Genot

Een belangrijke reden om jezelf te vingeren, is voor wat plezier! Sommige mensen houden van het gevoel van volheid in hun vagina terwijl ze de clitoris tijdens het vingeren stimuleren. Het buitenste deel van de vagina zit vol gevoelige zenuwuiteinden en je raakt deze aan wanneer je jezelf vingert. Een heerlijk gevoel!

De vagina heeft ook de G-spot, een sponsachtig weefselgebied aan de voorkant van de vaginale wand dat erg gevoelig is wanneer het wordt aangeraakt.

Hier vind je meer informatie over de G-Spot

Waar het op neer komt is dat een belangrijke reden waarom mensen zichzelf vingeren, is omdat jezelf vingeren gewoon heerlijk aanvoelt!

Jezelf seksueel ontdekken

Een andere belangrijke reden waarom vrouwen zichtzelf willen vingeren, is om hun lichaam beter te leren kennen. Als je nog nooit hebt geprobeerd je vagina te penetreren, vraag je ​​je misschien af ​​hoe het is. Hoe voelt het? Waar zit de G-spot? In welke hoek zit het? Veel van de vrouwen weten dit niet precies. Helaas hebben vrouwen (en ook mannen!) weinig kennis over hun eigen seksualiteit en anatomie. Jezelf vingeren kan daarbij helpen.

Voorbereiding op de échte seks

Jezelf vingeren is ook een manier om je voor te bereiden op de échte seks. De ontwikkeling van je eigen seksualiteit. Je wilt misschien gewoon voorbereid zijn, of een idee hebben van hoe het voelt. Je kunt ook hopen dat door en beetje voorbereid te zijn de seks gemakkelijker en vooral plezieriger, zal zijn. Als dit je doel is, zorg er dan voor dat je aan het einde onze veelgestelde vragen leest, want we hebben een hele reeks vragen over het maagdenvlies en de maagdelijkheid.

Een korte anatomische les

Voordat we aan de slag gaan, geef ik je eerst een korte anatomieles van het belangrijkste omtrent de vulva.

Veel mensen gebruiken de term ‘vagina’ om naar vrouwelijke genitaliën te verwijzen. Eigenlijk is de vagina alleen het interne kanaal! De vulva is de juiste term voor de uitwendige genitaliën. Deze bestaat uit de grote schaamlippen (de vlezige buitenste lippen), de minora schaamlippen (de dunnere binnenste lippen), de clitoris (de gevoelige top van het weefsel bij de top van de kleine schaamlippen), de vulvaire vestibule (al het weefsel ertussen en ook tussen de kleine schaamlippen), de urethra, de ingang van de vagina, en het maagdenvlies.

Bekijk dit diagram voor wat hulp. Bekijk je eigen geslachtsdelen eens met een spiegeltje, en probeer alles zelf te vinden en te benoemen.

Hoe moet je jezelf vingeren? Dé ultieme handleiding!

Jezelf vingeren: Stap voor stap

Nu je gewapend bent met de nodige anatomische kennis, gaan we door met jezelf vingeren. Lees verder voor de vijf stappen om jezelf te vingeren.

Stap 1: Bereid jezelf voor, ontspan je en kom in de stemming

Eerst moet je ervoor zorgen dat je nagels zijn geknipt en je handen schoon zijn. Vagina’s zijn erg gevoelig, dus je wilt jezelf niet aan de binnenkant krabben!

Voordat je begint is het belangrijk dat je je comfortabel, en opgewonden voelt. Daarom moet je ervoor zorgen dat je voldoende privacy en ook voldoende tijd hebt. Je kunt ook iets specifieks doen om je te ontspannen en je voor te bereiden. Dit kan van alles zijn, van het nemen van een bad tot het luisteren naar wat kalmerende muziek of het lezen van een sexy verhaal. Misschien wil je wel lingerie aantrekken, dat je een warm gevoel geeft of een paar kaarsen aansteken als je echt een sfeer wilt creëren.

Wanneer je het gevoel hebt dat je er klaar voor bent (en enthousiast) om aan de slag te gaan, ga je verder met de volgende stap.

Stap 2: Begin jezelf opwindend te strelen

Jezelf vingeren is veel gemakkelijker (en veel leuker) als je helemaal opgewonden bent. Tijdens de opwinding wordt de vagina gesmeerd met eigen vocht en een deel van het vaginale kanaal wordt automatisch groter. Dit maakt de vagina gladder en er is meer ruimte voor penetratie.

Dus, als je jezelf gaat vingeren, begin dan eerst met een externe clitorale stimulatie! Je kunt genieten van strelen, cirkelvormige bewegingen maken of het kloppen op de clitoris. Betrek ook je borsten en andere gevoelige lichaamsdelen in dit spel. Zie het als een voorspel met jezelf.

Stap 3: Gebruik (indien nodig) glijmiddel

Vooral als dit je eerste keer is dat je jezelf gaat vingeren, raad ik je aan om wat extra glijmiddel te gebruiken. Zorg ervoor dat je van tevoren een glijmiddel test, door een beetje aan de binnenkant van je pols aan te brengen en 15 minuten te wachten. Als er jeuk of roodheid optreedt, gebruik het dan niet. Als je geen speciaal glijmiddel kunt of wilt kopen, kun je ook aloë vera-gel (zorg ervoor dat het pure aloë vera is en niet te veel andere ingrediënten bevat), kokosolie (als je niet gevoelig bent voor gistinfecties) of zoete amandelolie proberen.

Om voor een goede smering te zorgen, neem je een klein beetje glijmiddel op je handpalm en wrijf je het over de volledige lengte van de vingers die je gaat gebruiken om jezelf te vingeren.

Stap 4: Jezelf vingeren, maar wel rustig aan!

Wanneer je er klaar voor bent, ga je langzaam naar beneden en begin je naar binnen te gaan. Sommige lichaamshoudingen zijn hier beter voor dan andere; over het algemeen zul je voor de beste toegang tot je vagina je benen moeten spreiden en zul je in een positie moeten zijn, waarin je in staat bent om ver genoeg naar beneden te reiken om je vingers ook echt naar binnen te steken. Je kunt experimenteren, maar liggend op de rand van een stoel of een bed of ​​met een voet op een stoel gaan staan, zijn poses die het beste werken.

Wanneer je begint met naar binnen gaan, beweeg dan langzaam. Als je ongemak voelt, probeer dan je hoek aan te passen. De vagina is eigenlijk naar je rug gericht. Blijf langzaam bewegen, plaats geleidelijk je vinger in de vagina en pas het, waar nodig is, aan. Forceer het niet; als je je ongemakkelijk begint te voelen, stop dan met duwen en geef jezelf een moment om te ontspannen of om je hoek aan te passen. Misschien moet je dan ook wat meer glijmiddel gebruiken.

Begin met één vinger. Veel mensen gebruiken hun wijsvinger of hun middelvinger, maar als je merkt dat je wijsvinger of middelvinger te breed of te oncomfortabel aanvoelt, zijn er nog een aantal opties: als je hand en pols flexibel genoeg zijn, kunt je je pink uitproberen. Als dit het manoeuvreren te lastig maakt, kun je ook een schoon, plastic of siliconen voorwerp zonder scherpe randen gebruiken. Ik adviseer je om bijvoorbeeld een tampon-applicator te gebuiken, maar je kunt alles gebruiken dat je weefsels aan de binnenzijde niet kapotmaakt, geen scherpe randen heeft of chemicaliën of resten achterlaten die niet bedoeld zijn voor je vagina. Er staat meer hierover in de veelgestelde vragen, dus als je van plan bent om dit te gaan doen, kun je het beste eerst dat stuk lezen.

Na verloop van tijd, als je meer ontspannen en comfortabel met het vingeren bent, wil je misschien dikkere of zelfs meerdere vingers gebruiken, maar het is het beste om klein te beginnen en het rustig op te bouwen.

Stap 5: Zoek, en vind, je G-Spot

De G-spot is een sponsachtig stuk weefsel aan de voorwand van de vagina (dus naar je navel en je blaas). Het ligt niet bijzonder diep in het vaginale kanaal – gemiddeld ongeveer twee centimeter. Als je een wijsvinger naar binnen brengt zou je de sponsachtigheid moeten kunnen voelen. Om de G-spot te stimuleren, krul je je wijsvinger alsof je een wenkende beweging maakt.

Omdat de G-spot tegen de blaas aan ligt, kan het stimuleren van deze plek ervoor zorgen dat je moet plassen. Dit is heel normaal en niets om je zorgen over te maken. Houd in gedachte dat het handmatig stimuleren van de G-spot enigszins moeilijk is als je je wijsvinger niet gebruikt. Maar kijk even wat het beste voor je werkt!

Dat is het! Probeer deze stappen in volgorde uit en verken jezelf een beetje. Als het goed voelt, is dat geweldig! Je bent waarschijnlijk op de goede weg.

Veelgestelde vragen over jezelf vingeren

Nu we de basisprincipes van hoe je jezelf kunt vingeren hebben besproken, zullen we alle vragen over het vingeren voor je beantwoorden.

“Als ik mezelf vinger, ben ik dan nog steeds een maagd?”

Ja, en dat blijf je! Om dit een ​​beetje beter uit te kunnen leggen, moeten we bedenken waarom mensen denken dat ze misschien geen maagd meer zijn nadat ze zichzelf hebben bevredigd. Het heeft meestal te maken met het maagdenvlies.

Wat is het maagdenvlies dan, vraag je je misschien af? Nou het zit zo, het maagdenvlies is een dun weefsel dat de vaginale opening gedeeltelijk bedekt. Het is een algemene mythe dat het maagdenvlies zou worden ‘gebroken’ omdat je een penis (of een dildo of iets anders) in je vagina stopt en wanneer het maagdenvlies ‘gebroken’ is, je dat ook geen maagd meer bent. Geen van deze dingen zijn waar.

Ten eerste kan het maagdenvlies niet breken. Bij veel mensen zal het met penetratie oprekken. Als je een bijzonder dik of prominent maagdenvlies hebt, kan je maagdenvlies een beetje scheuren. Hoe dan ook, het maagdenvlies kan dus niet breken.

Uitgestrekte maagdenvliezen kunnen soms terugkeren naar hun niet-uitgerekte staat en het is bekend dat eventuele scheurtjes in het maagdenvlies weer helen. Het vlies kan ook rekken, scheuren of eroderen door totaal niet-seksuele activiteiten, zoals sporten en het gebruik van tampons. Bovendien heeft niet iedereen dezelfde vorm (of grootte) maagdenvlies; sommige zijn onregelmatig en hebben van nature al scheurtjes of inkepingen. Sommige mensen worden zelfs zonder vlies geboren!

Dus het hele idee dat de toestand van je maagdenvlies iets te maken heeft met je maagdelijkheid, is eigenlijk best belachelijk. Bij vrouwen, dient de huidige vorm/uiterlijk van het maagdenvlies absoluut niet als enige indicator van de seksuele ervaring (of zelfs van enige penetrerende ervaring, zoals het gebruik van een tampon).

Over het algemeen wordt maagdelijkheid gewoonlijk gedefinieerd als ‘nooit seks hebben gehad met een andere persoon’. Zelfs als je jezelf vingert en je maagdenvlies scheurt, zal je je maagdelijkheid niet verloren gaan.

Ik kan niet precies definiëren wat het verliezen van je maagdelijkheid voor jou betekent, maar ik kan je wel vertellen dat je maagdenvlies niet gelijk staat aan je maagdelijkheid en dat je jezelf dus niet ontmaagd door te vingeren.

“Zal ik bloeden of pijn voelen wanneer ik mezelf vinger?”

Voordat we deze vraag beantwoorden, wil ik even wat kwijt. Er wordt in sommige culturen gedacht dat wanneer je je maagdelijkheid verliest, je zogenaamd je maagdenvlies zou “breken”, wat vermoedelijk pijn en bloedingen veroorzaakt. Dus je zou kunnen denken dat elke eerste penetratie, inclusief jezelf vingeren, vanzelf vanzelfsprekend pijnlijk en/of bloederig wordt en iets is waar je gewoon mee wilt stoppen.

We hebben al gesproken over het feit dat het maagdenvlies niet echt breekt – het rekt zich uit of het kan scheuren. Is dit pijnlijk? Nee, gewoonlijk niet. Het oprekken kan wat ongemakkelijk zijn of je kunt een licht stekend, brandend of pijnlijk gevoel voelen. Maar een maagdenvlies dat uitrekt en/of scheurt zal over het algemeen geen stekende pijn of een bloeding veroorzaken.

In termen van bloeden, is er een kleine kans dat als het maagdenvlies scheurt, het een héél klein beetje bloed kan veroorzaken. Maar waarschijnlijk niet – er stroomt meestal niet heel veel bloed door het maagdenvlies.

Dus is iedereen, die dan zegt dat ze de eerste keer dat ze seks hadden moesten bloedden of dat de seks pijn deed, dan aan het liegen? Nee, helemaal niet – bloedingen en pijn zijn enigszins gebruikelijke ervaringen bij de eerste échte seks. Maar de meeste bloedingen en pijn bij de eerste échte seks hebben vaak niets met het maagdenvlies te maken. De pijn komt meestal van:

 1. een gebrek aan (natuurlijk) glijmiddel, dus te weinig voorspel.
 2. het beschadigen van de vagina als gevolg van nervositeit, of
 3. een combinatie van beiden.

Dit kan leiden tot scheurtjes in de vaginale wanden, wat de pijn en het bloeden veroorzaakt.

Gezien het feit dat voor de eerste keer seks een behoorlijk zenuwslopende ervaring kan zijn, zelfs als je oprecht opgewonden en gelukkig bent, is het niet ongelooflijk verrassend dat je misschien droog of strak bent (twee veel voorkomende seksuele gevolgen van angst) als je het voor het eerst wil doen.

De oplossing hier is om echt goed opgewonden te zijn, dus veel voorspel, en veel glijmiddel op waterbasis te gebruiken.Ga heel heel langzaam te werk, zodat je lichaam de kans krijgt om zich geleidelijk aan de penis aan te passen.

Maar wat heeft dit nu allemaal te maken met jezelf vingeren? Het zit zo: Dezelfde principes zijn namelijk van toepassing op jezelf vingeren. Natuurlijk is een vinger aanzienlijk dunner dan de gemiddelde penis, maar om de meest aangename en gemakkelijke ervaring te garanderen, moet je ervoor zorgen dat je erg opgewonden bent, eventueel aanvullend glijmiddel gebruikt en heel langzaam te werk gaat. Als je pijn voelt, probeer dan meer externe stimulatie en/of meer glijmiddel uit.

Het leuke van jezelf bevredigen, is dat alleen jij de totale controle over elk aspect van de situatie hebt!

“Hoe rek ik mijn maagdenvlies op?”

Als je je maagdenvlies wilt oprekken om je beter voorbereid en comfortabel te voelen voor tijdens de penetrerende seks, dan is dit wat je kunt doen:

Ten eerste, doe dit niet te lang van tevoren, tenzij je van plan bent om regelmatig aan zelfpenetratie te gaan doen. Als het maagdenvlies een lange rijd niet wordt opgerekt, zal het gewoonlijk weer terugkeren naar zijn niet-uitgerekte toestand en moet het dus opnieuw worden uitgerekt.

Wanneer je jezelf vingert volgens het vijfstappenplan van hierboven, druk je tijdens het penetreren een paar minuten naar beneden (naar de anus) om de weefsels zo meer op te rekken. Je kunt geleidelijk aan maximaal twee vingers en dan misschien een dildo naar binnen brengen.

Neem gewoon de tijd, wees lief voor jezelf en zorg niet voor pijn of ongemak! De sleutel tot de meest comfortabele ervaring is door te zorgen voor veel smering (in de winkel gekocht glijmiddel zal hier zeker van pas komen), omdat het heel ontspannen werkt en de diepere penetratie veel gemakkelijker maakt.

“Wat als het niet goed voelt? Doe ik het dan verkeerd?”

Hier kunnen er een paar dingen misgaan. Als het ongemakkelijk is, is het mogelijk dat je niet opgewonden, ontspannen en/of gesmeerd genoeg bent. Probeer eerst door uitwendige stimulatie een orgasme te krijgen of op zijn minst wat glijmiddel op je vinger te doen, voordat je de penetratie probeert. Je kunt ook met een kleinere vinger beginnen (zoals bijvoorbeeld je pink) en dan een steeds dikkere vinger gebruiken.

Je kunt ook in de verkeerde hoek duwen, wat ongemak kan veroorzaken. (De vagina loopt schuin naar je rug). Probeer de hoek iets te veranderen en probeer het dan opnieuw.

Je moet ook je nagels nakijken – als je scherpe randen hebt, kunnen ze de gevoelige binnenkant van de vaginale wanden beschadigen.

Wat je ook doet, als het erg pijnlijk is, ga dan niet door; je kunt altijd een pauze nemen en het later opnieuw proberen. Maar je moet ook wel in je achterhoofd houden dat het daar beneden allemaal zeer gevoelig is.

Veel pijn – vooral als je het gevoel hebt dat je je vinger er helemaal niet in kunt krijgen – kan een teken zijn van vaginisme. Dit is een aandoening waarbij een vrouw pijn bij elke vorm van penetratie voelt. Als je je hierover zorgen maakt, ga dan naar de dokter want er is een behandeling voor.

Je voelt je misschien ook gewoon wel wat ongemakkelijk. Misschien heb je naar de G-spot gezocht, maar kun je die niet vinden of merk je gewoon dat je het allemaal niet zo plezierig vindt. Dit is vrij normaal – de meeste vrouwen krijgen geen orgasme door alleen maar penetratie, maar hebben ook clitorale stimulatie nodig. Heb niet het gevoel dat er iets mis met je is als alleen penetratie niet erg opwindend voor je is.

“Kan ik andere dingen gebruiken om mezelf te penetreren?”

Ja, dat kan. Dit kan minder ongemakkelijk aanvoelen dan met je vinger of juist voor nieuwe sensaties en posities zorgen. Hier volgen echter drie essentiële dingen, die je goed moet onthouden als je het gebruik van objecten veilig wilt houden:

 • Gladheid: wat je ook gebruikt, het moet een gladde textuur hebben om het verwonden van de vagina te voorkomen. Gebruik nooit hout omdat het splinters in de vagina kan achterlaten, wat extreem pijnlijk is. Kunststof of siliconen zijn de beste materialen. Het item mag ook geen ruwe of gekartelde randen hebben.
 • Grootte en vorm: over het algemeen is iets, dat aan het eind smaller wordt, het beste. Vermijd echt harde randen of scherpe punten. Als je je penetrerende object in grootte wilt vergroten doe dit dan geleidelijk – ga bijvoorbeeld niet in een dag van een vinger naar een dikke komkommer met daarom een condoom.
 • Schoonmaken: alles wat je in je vagina steekt, moet zowel voor als na afloop in warm water met zeep worden gereinigd (als je het al opnieuw voor enig doel gaat gebruiken). Bovendien wil je ervoor zorgen dat het object geen infectie in je vagina achterlaat (dus wees voorzichtig met cosmeticaverpakkingen, alles wat huidverzorgingsproducten of badproducten bevat, alles dat is blootgesteld aan chemicaliën, alles met veel kleurstoffen en bijvoorbeeld ook voedsel). Sommige mensen gebruiken groenten om zichzelf te penetreren; als je dit doet, is het het veiligst om een ​​condoom om het voedingsmiddel te plaatsen om te voorkomen dat de delicate pH-balans van je vagina wordt verstoord.

Alles wat je in je geslachtsdelen zou kunnen gaan gebruiken, moet op een schone, droge plaats worden bewaard. Sommige mensen gebruiken trillende tandenborstels als genitale vibrators. Als je geen speciale vibrator kunt kopen, is dit prima (hoewel ik niet adviseer om jezelf te stimuleren met het uiteinde van de borstel!) Maar gebruik het daarna dan niet als je gewone tandenborstel en bewaar het apart. Deel ook geen seksspeeltjes met andere mensen en gebruik niet hetzelfde seksspeeltje om in je vagina en je anus te komen, zonder het eerst goed schoongemaakt te hebben.

“Kan ik mijn anus vingeren?”

Ja, dat kan. De anus is extreem gevoelig en zit vol zenuwuiteinden, dus dit stimuleren kan heel erg prettig aanvoelen. Mannen hebben ook nog een prostaat, die via de anus kan worden gestimuleerd.

In tegenstelling tot de vagina smeert de anus zichzelf niet en is het een strakke spier die over het algemeen gesloten is. Dus als je dit wilt doen, gebruik dan veel glijmiddel en begin met de kleinst mogelijke vinger (dus de pink).

Jezelf vingeren in het kort:

De meeste mensen gebruiken de term “jezelf vingeren” om te verwijzen naar zelf-penetratie, hoewel veel minder mensen het gebruiken om te verwijzen naar elke handmatige masturbatie van de vulva/vagina.

Dus waarom vingeren mensen zichzelf? Over het algemeen zijn er drie belangrijke redenen voor:

 • Voor het plezier: het kan, vooral in combinatie met clitorale stimulatie en/of G-spot stimulatie, goed aanvoelen!
 • Om hun lichamen beter te leren kennen.
 • Ter voorbereiding op de échte seks.

Als je wilt weten hoe je jezelf kunt vingeren, volg dan dit vijfstappenplan:

 • Bereid je voor door je nagels bij te knippen, je vingers te reinigen en jezelf te ontspannen.
 • Het extern stimuleren van de clitoris om de vagina te smeren en voor te bereiden op penetratie, is een goed idee. Een orgasme maakt de penetratie gemakkelijker, maar het is niet essentieel.
 • Vooral als het je eerste keer is, moet je je vinger goed insmeren met een glijmiddel.
 • Zachtjes en langzaam beginnen zal je vagina klaar maken voor het vingeren. Als je ongemak voelt, probeer dan je hoek aan te passen; duw niet door, forceer niets.
 • Je kunt door een wenkende beweging met je wijsvinger in je vagina te maken proberen om je G-spot te vinden en te stimuleren.

Veel voorkomende vragen over vingeren, gaan over misvattingen over het maagdenvlies, het membraan dat de vaginale opening gedeeltelijk bedekt. Het maagdenvlies strekt zich meestal uit of kan scheuren; het breekt niet en je maagdenvlies is echt helemaal niet gerelateerd aan je staat van maagdelijkheid. Pijn is over het algemeen een indicatie dat je lichaam nog niet helemaal klaar voor iets is – probeer meer externe stimulatie en wat extra glijmiddel.

Waar het allemaal in het kort op neerkomt, is dat je je lichaam moet leren kennen en dat jezelf vingeren hier een geweldig hulpmiddel voor kan zijn!

Wil je verder lezen?

Hoe moet je een vrouw verwennen? 7 geile tips!

Hoe moet je een vrouw verwennen? 7 geile tips!

Een vrouw verwennen? Wat is de beste manier? Alles wat ervoor nodig is, is een …

kontneuken of anale seks voor beginners

Kontneuken of anale seks voor beginners

Ben jij er klaar voor om lekker geil te experimenteren? Lekker kontneuken? Als jij of …

error: Content is protected !!