Home Seks Hoe moet je vingeren? – Standjes + technieken!
Hoe moet je vingeren

Hoe moet je vingeren? – Standjes + technieken!

Over ‘hoe moet je vingeren’ wordt vaak heel gemakkelijk gedacht. Haar verwennen door te vingeren lijkt misschien de gemakkelijkste manier om haar te bevredigen, maar er komt echt wel wat meer bij kijken dan letterlijk alléén maar op ‘het knopje’ drukken.

Op dit punt is iedereen waarschijnlijk wel op de hoogte dat seks niet alleen maar beperkt is tot neuken om uiteindelijk jezelf en je partner tot een climax te laten komen. Seks, ik noem het liever lekker vrijen, gaat over zoveel meer. Allemaal leuke en spannende dingen die jullie samen kunnen ontdekken. Eén manier is om met behulp van de vingers je partner te verwennen en eventueel een orgasme te laten bereiken.

Maar eerst even dit: Zet even al je mannelijke gedachten opzij want dit artikel gaat helemaal over de VAGINA. Over hoe moet je vingeren en de vagina stimuleren. Ik weet zeker dat veel van jullie tientallen vragen hebben en in dit artikel zal ik proberen om ze allemaal te beantwoorden.

Wat is vingeren?

Als je iemand wilt plezieren met je vingers, moet je jezelf eerst vertrouwd maken met de anatomie van de vrouw en de (basis)technieken om te vingeren.

De meesten van jullie weten waarschijnlijk wel dat de vrouwelijke geslachtsorganen bestaan uit twee soorten schaamlippen, de vagina (het neuk- en vingergaatje) en de clitoris.

De clitoris is het belangrijkste onderdeel van de buitenkant van de vagina, maar veel mensen vergeten dat de hele vulva extreem gevoelig is. Dit gegeven kun je gebruiken voor verschillende niveaus van genot. Voor degenen die dat nog niet weten: De clitoris is dat kleine knopje tussen de binnenste schaamlippen, boven de vaginaopening. Bij sommige vrouwen ligt dit verscholen onder dikke schaamlippen, terwijl bij andere vrouwen de klit meer is blootgesteld en altijd klaar is voor stimulatie. Iedere vrouw is weer anders!

Bekijk de volgende illustratie maar eens:

Hoe moet je vingeren? De vrouwelijke anatomie

De belangrijkste onderdelen zijn echter de vagina en de Gräfenbergspot of G-spot. De nummer één regel is om de vagina, en het achterliggende gedeelte, niet te irriteren. Dus als ze schreeuwt “Dieper!” kun je dit beter niet doen tenzij je zeker weet dat ze die druk aan kan. Blijf dus niet heel hard en diep doorstoten, alleen maar om te zien hoever je kunt gaan.

De G-spot is het deel dat je juist wel moet aanraken. Je vindt het in de voorwand van de vagina. Hoewel het zich maar in een klein gebied bevindt, kan de G-spot in oppervlakte flink variëren. Daarom is het voor sommige gemakkelijk om een G-spot orgasme te krijgen en voor andere weer uiterst moeilijk.

Ook leerzaam om te lezen: Waar zit de G-Spot? >>>

Hoe moet je vingeren?

Nu dat je weet waar je alles kunt vinden, is het tijd dat je leert hoe je moet vingeren. Zoals ik al zei, het buitengebied van de vagina, behalve de clitoris, is erg handig als het gaat om het voorspel. Er gewoon lekker overheen wrijven en strelen kan bij de meeste vrouwen al voor golven van plezier zorgen.

Het is zeer de vraag of dit een orgasme kan opleveren, maar ik heb wel gehoord dat dit kan gebeuren. Maar dat is niet de focus van dit stap-voor-stap artikel.

De clitoris is natuurlijk de volgende stap, maar het gebruik ervan stopt hier niet. De klit is betrokken bij elk aspect van dit proces totdat het eindigt in een prachtige climax, het orgasme van je vriendin. De meeste mensen denken dat continu wrijven over de clitoris de gemakkelijkste manier is om iemand te laten klaarkomen. Zou best kunnen, maar voor jezelf en voor je partner niet de meest aangename manier.

De beste manier om dit te doen is om juist langzaam te beginnen, terwijl je de spanning en het verlangen steeds verder opbouwt. Je kunt één, twee of drie vingers gebruiken maar probeer niet om al je vingers te gebruiken, tenzij dit een experimenteel ding is. Maar dat is meer voor gevorderden.

De G-spot is niet altijd je primaire doel als het gaat om het gebruik van je vingers, maar ik kan getuigen dat het voor jullie beide wel de moeite waard kan zijn om deze plek te betrekken in jullie liefdesspel. De G-spot vereist verschillende niveaus van druk, en dat is voor iedereen weer anders. Maar de beste manier om een orgasme te ontlokken is om de spanning tot op het laatste moment op te bouwen. Het maakt niet uit hoe traag of snel dit gaat, de truc is om nooit te stoppen totdat je partner haar hoogtepunt heeft bereikt.

Lekker vingeren, een stap-voor-stap handleiding

Om het voor jou, als beginner, gemakkelijker te maken, heb ik een stap voor stap handleiding voor jou geschreven. Lees dit goed door en pak eruit wat op jou (jullie) van toepassing is. Op deze manier wordt jouw eerste ervaring met het vingeren van je vriendin een succes, en zal ze alleen maar méér willen!

Hoe moet je vingeren, stap 1: Vraag je vriendin of ze inderdaad deze stap wil zetten

Je kunt natuurlijk niet zomaar je vingers in haar vagina steken, zonder daar eerst om te vragen. Natuurlijk hoef je het niet expliciet te vragen, maar je kunt tijdens het leasen en het strelen van haar geslachtsdelen zo nu en dan even vragen: “Voelt dit goed voor jou?”. Bij iedere stap kun je dan een soortgelijke vraag stellen. Zolang je vriendin steeds instemt, kun je een stapje verder gaan.

Regelmatig communiceren is niet alleen maar om ‘toestemming’ te krijgen, maar is ook handig om te ontdekken wat zij wel of niet lekker vindt. Communiceren, en de antwoorden respecteren, is ontzettend belangrijk! Niet alleen voor het vingeren, maar voor vrijen en seks in het algemeen.

Hoe moet je vingeren, stap 2: zorg ervoor dat je geen ruwe randjes of scherpe nagels hebt

In het ideale geval moeten je nagels als je daar beneden komt kort en schoon zijn. Knip dus je nagels, maar wees voorzichtig bij het gebruik van een nagelknipper of een schaar, want dit kan ruwe randjes achterlaten.

Na het knippen even je nagels vijlen, en eventuele rouwrandjes verwijderen, is erg prettig voor je vriendin.

Hoe moet je vingeren, stap 3: plaag haar en bouw de spanning op

Opbouwen van de spanning is zo belangrijk als het gaat om vingeren en dit zal drastisch helpen om haar tot een climax te brengen, dus sla dit onderdeel beslist niet over. Het moet al beginnen wanneer je elkaars kleren uittrekt. Duw haar zachtjes op het bed en begin haar te kussen… ga langzaam naar beneden naar haar nek en ga met je hand voorzichtig onder haar beha.

Nu ga je weer naar boven, terug naar haar nek en omlaag naar haar borsten. Beweeg langs de borsten en kus haar buik (vergeet niet om het rustig aan te doen) en begin met het uittrekken van haar jeans of rokje.

Nu heeft ze alleen nog maar haar beha en slipje aan. Ga weer terug naar boven en kus haar weer tot beneden en verwijder haar beha. Terwijl je haar borsten kust kun je ook beginnen met het masseren van haar borsten. Bijt soms ook zachtjes en voorzichtig in haar tepels.

Na een paar minuten ga je verder naar beneden, richting haar slipje, en kus je langzaam haar buik. Met beide handen ga je dan naar beneden en trek je haar slipje langzaam uit. Ze zal je waarschijnlijk helpen door het opheffen van haar heupen. Neem nu even de tijd om de binnenkant van haar dijen te kussen, vanaf haar knie tot ongeveer een paar centimeter van haar kutje. Doe hetzelfde met het andere been. Vergeet niet dat bij veel vrouwen de knieholtes en de voeten heel erg gevoelig zijn. Sla deze dus beslist niet over!

Tegen die tijd moet ze erg nat zijn en is er ongeveer 10 tot 15 minuten verstreken. Dit is waar het vingeren kan beginnen…

Hoe moet je vingeren, stap 4: begin héél langzaam

Schuif je hand naar beneden, onder de kleding/het ondergoed van je partner als ze deze nog aan heeft, en raak haar schaambeen aan (het driehoekige gebied dat mogelijk met wat schaamhaar is bedekt, afhankelijk van of ze dit gebied scheert of onthaart of niet) en haar vulva (de delen van de genitaliën van een vrouw die van buitenaf kunnen worden gezien zoals de labia/lippen, clitoris etc.).

Streel zachtjes het hele gebied en probeer beetje bij beetje de geslachtsdelen van je vriendin te ontdekken.

Hoe moet je vingeren, stap 5: stimuleer haar voordat je met je vinger in haar vagina gaat

Dit kan betekenen dat je haar schaambeen aanraakt, je vingers door haar schaamhaar beweegt, haar kust, de binnenkant van haar dijen streelt, iets tegen haar fluistert of andere gebieden van haar genitaliën zoals haar schaamlippen of clitoris aanraakt. Besteed echt tijd aan het voorspel (minstens 10 minuten, maar meer is altijd beter) zodat niet alleen de spanning zal worden opgebouwd maar ook dat haar lichaam zich voor kan bereiden door de verhoogde productie van vocht in de vagina. Dit werkt als een natuurlijk smeermiddel en zal het vingeren meer comfortabel, aangenamer en gemakkelijker kan maken.

Hoe moet je vingeren, stap 6: richt je vooral op de klit

Veel mannen besluiten om de een of andere reden om de klit over te slaan en direct met hun vingers in de poes te duiken. Dit is niet hoe je een meisje vingert. Vingeren betekent ook spelen met de klit. Afgezien van de G-spot, is de klit het meest gevoelige deel van de vagina en dus moet je hier veel aandacht aan besteden.

De clitoris is zeer gevoelig is: Dubbel zo gevoelig als jouw eikel. Je eikel heeft ongeveer 4.000 uiterst gevoelige zenuwuiteinden en de clitoris heeft er circa 8.000. Dus niet overslaan, maar wel voorzichtig!

Hoe moet je vingeren, stap 7: steek eerst voorzichtig één vinger naar binnen.

Tenzij je partner heeft gevraagd om meer dan één vinger naar binnen te steken of als je beiden regelmatig meer dan één vinger gebruikt tijdens het vingeren, is het verstandig om te beginnen met maar één vinger. Het kan enige tijd duren voor het lichaam van een vrouw voldoende vaginale smering (dit kan het vingeren meer comfortabel en plezierig voor een vrouw maken) produceert, dus begin langzaam.

Begin eerst door de schaamlippen met twee vingers een beetje uitklaar te duwen. Je zult al snel merken dat het daarachter heel erg vochtig is. Goede timing van je, want ze is er klaar voor om je vinger te ontvangen.

Steek één vinger een paar centimeter in haar vagina en probeer zacht tegen de voorste vaginawand (de zijde van de buik van een vrouw) te drukken. Dit gebied is waar de G-spot zich bevind (1-2 centimeter in de vagina, aan de voorwand). Haal je vinger een paar keer in en uit de vagina, zodat het vaginavocht zich goed verdeelt over je vinger. Niet alleen plezieriger voor jezelf, maar vooral ook voor haar.

Zonder dit natuurlijke smeermiddel kan het heel erg pijnlijk zijn voor je vriendin!

Hoe moet je vingeren, stap 8: verken en vraag

Eenmaal binnen, kun je onderzoeken hoe haar vagina voelt. Het zal waarschijnlijk warm en nat aanvoelen en de vaginale wand kan op sommige plaatsen geribbeld zijn en op anderen plaatsen weer glad aanvoelen. Ik zou je aanraden om heel goed op haar reactie te letten. Als ze geluiden maakt, zoals gekreun, lijkt het erop dat ze het lekker vindt wat je doet. Geeft ze andere signalen, zoals het schommelen met haar heupen of het verplaatsen van je vingers, kan dat een manier zijn waarop ze wil duidelijk maken dat je haar beter anders kunt stimuleren. Je kunt ook vragen hoe het voelt (zoals “Hoe voelt dit?”, “Is dit te ruw?” of “Vind je dit lekker?”)

Vergeet niet: je wilt haar ook niet onderwerpen aan een verhoor, dus stel niet te veel vragen maar zorg er wel voor dat je weet hoe ze zich voelt.

Hoe moet je vingeren, stap 9: probeer verschillende vingertechnieken

Je kunt misschien proberen om je vinger iets verder in haar vagina te duwen(niet te ver, tenzij ze hierom vraagt, want dat kan ongemakkelijk zijn voor veel vrouwen gezien het feit dat de baarmoederhals, de opening naar de baarmoeder, achter in de vagina ligt). Misschien kun je langzaam je vinger verder in de vagina brengen. Als ze flink nat is, kun je op een bepaald moment twee vingers gebruiken.

Denk eraan: je kunt de in & uit beweging gebruiken of je kunt je vingers voorzichtig, maar stevig, tegen haar voorste vaginawand (de G-spot) houden. Houd in de gaten hoe ze zich voelt, hoe haar lichaam reageert en welke soorten feedback ze je geeft.

Verderop in dit artikel vind je meer technieken, inclusief duidelijke illustraties!

Hoe moet je vingeren, stap 10: verwijder héél voorzichtig je vinger

Als je klaar bent met het vingeren van de vagina van je partner, verwijder je voorzichtig je vinger(s) uit haar kutje. Als je té ruw je vinger(s) terugtrekt, kan dit pijnlijk zijn voor haar. Je kunt contact houden met haar geslachtsdelen door te strelen, of je kunt misschien over gaan op andere seksuele activiteiten (zoals orale seks, vaginale seks, of kussen/zoenen) of jullie kunnen besluiten dat dit alles was.

Seksstandjes voor lekker vingeren

De kans is heel erg groot dat jullie de eerste keer vingeren in staande positie, bijvoorbeeld bij het afscheid nemen na een avondje samen uit. Staand vingeren kun je doen als je voor je vriendin staat, maar kan ook als je achter je vriendin staat. Tijdens dit laatste kun je niet zien wat je doet, maar je hebt wel onbelemmerde toegang tot haar hele lichaam, inclusief haar borsten.

Maar als jullie lekker in de warme beslotenheid van de slaapkamer zijn, kun je allerlei standjes proberen, lekkere seksstandjes om te vingeren.

Persoonlijk vind ik het heerlijk, als man, om te vingeren en te strelen terwijl ze op haar buik ligt, billen omhoog en op haar knieën. Ik noem dit standje zelf altijd ‘de poppenspeler’. Ik kan haar dan overal strelen en bekijken. Een erg geile ervaring!

Hoe moet je vingeren? Seksstandje 'De Poppenspeler'

Als je deze illustratie bekijkt, dan snap je direct waarom dit een heerlijk seksstandje is om te strelen en te vingeren, en wie weet nog veel meer…

4 technieken voor lekker vingeren

Er zijn allerlei technieken om je vriendin zo veel mogelijk genot te geven. Deze technieken betreffen de beweging en de posities van je vingers. Maak je bij de eerste keer vingeren niet al te druk over de correcte technieken, maar ik wil ze je toch laten zien om je een idee van de mogelijkheden te geven.

Vingertechniek 1: Duimelijntje

Hoe moet je vingeren? Vingertechniek 'Duimelijntje'

Als ze op haar rug ligt, steek je je middelvinger en wijsvinger in haar kutje, met je handpalm naar boven gericht. Plaats tegelijkertijd je (natte) duim op de bovenkant van haar klit. Vervolgens beweeg je je vingers naar boven, in een soort ‘kom hier’ beweging, waardoor je direct op haar G-spot drukt… blijf dit een seconde doen, laat los en herhaal… Stimuleer in de tussentijd haar klit met cirkelvormige bewegingen met je duim.

Vingertechniek 2: De Deurknop

Vingertechniek 'De Deurknop'

Begin met je middel- en wijsvinger in haar kutje te steken (de hoek van binnenkomst is niet van belang). Draai je hele hand naar links, alsof je een deurknop opendraait. Draai vervolgens de ‘deurknop’ naar rechts… wissel dit met wisselende snelheden af. Wees er wel zeker van dat haar kutje nat genoeg is, anders kan dit heel erg pijn gaan doen!

Vingertechniek 3: De V-formatie

Vingertechniek 'De V-Formatie'

Maak een “vredesteken” of een “V” met je wijs- en middelvinger. Plaats je hand op haar kutje – handpalm naar beneden- zodat haar klit in het midden van de “V” tussen je vingers komt te liggen en dat je die kunt samenknijpen als je langs de zijkanten van haar klit gaat. Ondertussen kun je met behulp van je duim om haar gaatje bewegen om haar te plagen – maar geef haar geen penetratie… tot het moment dat ze daarom smeekt!

Vingertechniek 4: De Clit Boggler

Vingertechniek 'De Clit Boggler'

In deze stap is de stimulatie van de clitoris belangrijk. Start met behulp van je wijsvinger om haar klit op en neer te bewegen. Verhoog geleidelijk de druk en de bewegingssnelheid. Vervolgens verander je de beweging van je vinger en ga je in plaats van naar boven en beneden naar links en naar rechts… Als je vaak van tempo verandert zal ze nooit weten wat ze kan verwachten. En juist dat element zal het extra opwindend en verrassend maken!

Op een bepaald moment zal ze dicht bij een orgasme zijn… Laat haar klaarkomen door met twee vingers (middel- en wijsvinger) stevige, cirkelvormige bewegingen over haar klit te maken. Deze beweging stevig doorzetten tot het moment dat ze gillend klaarkomt. Daarna kun je heel teder en langzaam haar kutje strelen, maar wellicht zal ze je vingers van haar kutje weghalen, omdat alles op dat moment gewoon té gevoelig is.

3 belangrijke vingertips

  • Hoe moet je vingeren – tip 1: Sommige vrouwen kunnen na het vingeren soms wat bloeden, dus probeer hierdoor niet in paniek te raken als jullie het vaginale bloeden na de seks opmerken. Probeer kalm te blijven want er is waarschijnlijk niets aan de hand; het is gewoon een klein bloedvaatje wat geknapt is (te weinig vaginavocht of scherpe nagels kunnen ook een oorzaak zijn). Als het eruit ziet als veel bloed, probeer dan naar een goed verlichte ruimte (zoals de badkamer) te gaan waar je samen kunt kijken wat de reden voor de bloedingen is (zoals bijvoorbeeld een sneetje in haar vulva). Als er veel bloed is of als je een lange of diepe snee opmerkt is het verstandig om naar een dokter te gaan. Dit soort bloedingen zijn overigens zeer zeldzaam en zullen waarschijnlijk niet ontstaan door het vingeren.
  • Hoe moet je vingeren – tip 2: Als seks nog nieuw is voor een vrouw, kan ze gemengde gevoelens over het vingeren hebben. Sommigen zien het als een plezierig en spannend deel van hun seksuele ontdekkingstocht. Anderen kunnen bang zijn dat ze iets verkeerds hebben gedaan of zullen zich afvragen of ze hierna geen ‘maagd’ meer zijn of hoe jij (de partner) over hen zal denken. Vergeet niet: respectvol en zorgzaam omgaan met je sekspartner is heel erg belangrijk.
  • Hoe moet je vingeren – tip 3: Als je sneetjes of zweertjes op je vingers hebt, aarzel dan niet en vinger je partner niet omdat er op deze manier infecties kunnen worden doorgegeven. Als je beiden besluit om toch te vingeren, overweeg dan het dragen van een latex vingerstukje of een (chirurgische) handschoen, om jullie beiden te beschermen tegen eventuele infecties.

Tot slot…

Het vingeren van je meisje kan zo’n prachtige, intieme en ZEER erotische gebeurtenis zijn. En het goede nieuws is dat JIJ nu weet hoe je iemand kunt laten klaarkomen met je handen… en ik hoop dat je al zeer binnenkort de kans krijgt om deze technieken uit te proberen.

Wil je nog een stapje verder gaan? Lees dan verder op: Hoe moet je beffen? >>>

De vraag “Hoe moet je vingeren” kent voor jou nu in ieder geval geen geheimen meer!

Wil je verder lezen?

Hoe moet je jezelf vingeren? Dé ultieme handleiding!

Hoe moet je jezelf vingeren? Dé ultieme handleiding!

Op het internet, wat inmiddels helemaal overladen is met porno, is het lastig om correcte …

Hoe moet je een vrouw verwennen? 7 geile tips!

Hoe moet je een vrouw verwennen? 7 geile tips!

Een vrouw verwennen? Wat is de beste manier? Alles wat ervoor nodig is, is een …

error: Content is protected !!