Home Seks Hoe moet je tongzoenen? Uitleg + 11 extra tips!
Hoe moet je tongzoenen

Hoe moet je tongzoenen? Uitleg + 11 extra tips!

Je krijgt nooit een tweede kans om die eerste goede indruk te maken en de kunst van het tongzoenen is één van die ervaringen waarvan je wilt dat die, bij voorkeur direct de eerste keer, goed is. Tongzoenen kan heel leuk zijn als het correct wordt gedaan, maar als het verkeerd gaat zou het ervoor kunnen zorgen dat de relatie over is. Correct tongzoenen begint met de kennis en de feiten van het tongzoenen, en eindigt met oefenen en ervaring.

Geen slecht vooruitzicht, toch?

De basistechnieken: hoe moet je tongzoenen?

Om te leren hoe je moet tongen, is het eerst belangrijk om de basistechniek te begrijpen. Dat gaan we dus eerst uitleggen. Verderop in dit artikel gaan we verder in op de praktische kant van het tongzoenen en wat er eventueel mis kan gaan.

Maar eerst de techniek:

De voorbereiding

Succesvol tongzoenen begint met een goede mondhygiëne en wat planning. Wees voorzichtig met wat je eet. Voor de hand liggende sterk ruikende etenswaren zoals uien, knoflook en tonijn zijn geen verstandige keuzes. Maar ook andere voedingsmiddelen zoals alcohol, kaas en kruidige voedingsmiddelen kunnen je mond tot een no-go zone maken. Indien het mogelijk is, kun je een reistandenborstel of een pepermuntje bij de hand houden. Je wilt er natuurlijk wel voor zorgen dat je adem fris is voordat je begint aan die eerste, hartstochtelijke kus.

Vind de juiste hoek

Wanneer je er klaar voor bent, leun dan voorover naar je partner en zoek een hoek waarin je een botsing met je neus vermijdt. Je moet ook een hoek zoeken waarbij je voorkomt dat jullie hoofden tegen elkaar aanstoten. Begin hiermee terwijl je diep in de ogen van je partner staart en sluit je ogen als je naar voren leunt voor de kus.

Maak je lippen nat en begin langzaam

Voordat jullie lippen elkaar voor de eerste keer raken, moet je even de tijd nemen om je lippen voorzichtig af te likken om ze te hydrateren. Begin langzaam met het geven van kleine kusjes en begin in de hoek van de mond en ga langzaam door, totdat je bij het midden van de lippen van je partner bent. Je wilt eerst dat het kussen met gesloten mond goed gaat en dat jullie beide kunnen genieten van de wrijving van jouw lippen tegen die van je partner, terwijl je de spanning en de passie voor de tongzoen opbouwt.

Je kunt bijvoorbeeld op de lippen van je partner sabbelen. Je ‘knijpt’ dan de bovenlip van je partner voor een paar seconden zachtjes tussen je eigen lippen en daarna doe je hetzelfde met de onderlip. Je kunt ook gedurende enkele seconden of enkele minuten afwisselen tussen de bovenste en de onderste lip.

Gebruik de juiste druk

Eén van de meest fundamentele manieren waarop mensen het zoenen verpesten, is door te veel druk uit te oefenen. Sommige mensen zijn, met het zoenen, veel te krachtig en stoten tegen de tanden, duwen hun partner naar achteren of komen veel te agressief over.

Andere mensen zijn, tijdens het kussen, verlegen en timide en daarom kunnen hun kussen uiteindelijk als gevoelloos ervaren worden.

Vergelijk het maar eens met de manier waarop je een hand geeft: het voelt vreemd als iemand veel te hard in je hand knijpt en het voelt een beetje raar en ongemakkelijk als je een hele slappe handdruk krijgt.

Je moet wat druk gebruiken, maar zeker niet te veel.

Ik weet dat dit een beetje gek zal klinken, maar je kunt het vinden van de juiste hoeveelheid druk oefenen met behulp van de achterkant van je hand! Probeer eens losjes je lippen tegen je hand te drukken en druk ze daarna stevig tegen je hand. Probeer, als het gaat om de stevigheid, door te oefenen om een middenweg te vinden en kijk gewoon wat goed voelt.

De tong komt er bij

Een veelvoorkomende manier van ‘slecht’ zoenen is het gebruik van veel te veel tong. Als je iemand voor het eerst kust, gebruik je tong dan pas later, als de dingen wat spannender beginnen te worden. Richt je eerst op alle verschillende manieren waarop je alleen met je lippen kunt kussen – je mond gesloten houden, je mond lichtjes openen, je lippen zachtjes over de lippen van je partner wrijven, je lippen tuiten en ga zo maar door.

Als het tijd is om je tong te gaan gebruiken, doe dit dan zachtjes. Je tong heeft ongelooflijk sterke spieren dus moet je oppassen dat je niet te hard van stapel loopt. Probeer eerst gewoon zachtjes met jouw tong de lippen en de tong van je partner aan te raken. Stel je voor dat jullie tongen elkaar zachtjes strelen. Verras je partner niet ineens met je tong en stop niet te veel van je tong in zijn of haar mond. Gewoon zachtjes strelen.

Mocht je twijfels hebben over hoe je je tong moet gebruiken, probeer dan opnieuw te oefenen op de achterkant van je hand. Geef je hand een stevige zoen met je tong, zodat je kunt voelen hoe sterk je tong is. Speel dan met de verschillende manieren van het bewegen met je tong over je huid. Ik weet dat het dom klinkt om dit te ‘oefenen’ op je hand, maar het is echt een gemakkelijke manier om meer gevoel voor het tongzoenen te krijgen!

Terwijl je met je partner aan het tongzoenen bent, zijn er een aantal dingen die je kunt doen:

 • Maak met jouw tong langzame, draaiende bewegingen rond zijn of haar tong.
 • Duw langzaam en voorzichtig met het puntje van jouw tong tegen het puntje van de tong van je partner.
 • Gebruik je tong om zachtjes aan zijn of haar lippen te likken.

Wissel deze drie technieken af om wat variatie toe te voegen aan het tongzoenen.

Gewoon plezier hebben!

Als je eenmaal succes hebt dan kun je als alternatief de tong van je partner zachtjes aanraken en de binnenkant van zijn of haar mond gaan verkennen. Probeer afgewisseld de lippen en de tong en laat jullie tongen elkaar licht aanraken maar ga ook vaak terug naar de lippen omdat dit een simulatie van de seksuele daad zelf is. Zodra jullie hartstochtelijk zoenen, gebruik je je tong als een instrument om je partner mee te verkennen en plezier mee te hebben terwijl jullie zacht, liefdevol en hartstochtelijk kussen.

Vergeet niet om te ademen

Misschien klinkt dit gek maar vergeet niet om te ademen! Je wilt tijdens het tongzoenen natuurlijk niet buiten adem raken. Je moet in staat zijn om comfortabel te genieten van het moment zodat je de mond en de tong van je partner goed kunt verkennen. De enige manier is om rustig door je neus te ademen.

Focus je op het moment, geniet van de sensaties en zoek naar mogelijkheden om het plezier te vergroten, maar let bovenal op de intensiteit van de kus en laat je partner voelen hoe fijn je het vindt om te tongzoenen.

Stop langzaam

Wanneer je met het tongzoenen met je partner wilt stoppen, is het makkelijkste wat je kunt doen gewoon je tong wegtrekken en stoppen met kussen, maar dat zal een beetje abrupt overkomen.

Het is fijner om te stoppen met het gebruik van je tong en terug te gaan naar het begin door de bovenste of onderste lip van je partner tussen jouw lippen te nemen voordat je je mond helemaal wegtrekt, waarna je je partner een heerlijke knuffel kunt geven.

Stap voor stap: hoe moet je tongzoenen?

Hoe werkt dit nu in de praktijk? Wat doe ik met mijn handen? Lees snel verder voor alle technieken die je ooit nodig zult hebben:

Hoe moet je tongzoenen, stap 1: Tast elkaar af

Begin met een kort en zacht kusje. Misschien snel daarna nog zo’n kusje. Wacht dan een paar seconden af om te kijken hoe je partner zal reageren. Moet hij of zij lachen? Zegt je partner iets om je aan te moedigen? Als je partner het fijn lijkt te vinden ga je verder met de volgende stap…

Hoe moet je tongzoenen, stap 2: Positioneer je lippen

Buig je weer naar je partner toe en leg je lippen op de lippen van je partner. Voor de beste positionering leg je je lippen zo op die van je partner dat de onderste en bovenste lippen iets boven elkaar liggen. Het is zoiets als een vierlaagse lip-sandwich met afwisselende lippen. Houd je nu gereed want… het is tijd om te beginnen!

Hoe moet je tongzoenen, stap 3: Gebruik je tong

Open je mond zeer lichtjes en zachtjes en ga langzaam met je tong over de lippen van je partner. Nogmaals wacht rustig af hoe hij of zij reageert – als het positief is dan kun je door met je tong in de mond van je partner te gaan de intensiteit van de kus verhogen om zo contact met zijn of haar tong te maken (nogmaals wees VOORZICHTIG! en doe RUSTIG AAN!).

Hou je tong in beweging – als je je tong stil in iemands mond laat hangen, geeft dat geen fijn gevoel en zal het tongzoenen sneller over zijn dan dat je het woord ‘tongzoenen’ kunt uitspreken. Ga alleen op basis van de bewegingen van je partner stapsgewijs dieper en misschien iets harder.

Hoe moet je tongzoenen, stap 4: Gebruik je handen

Je handen zijn bij het zoenen eigenlijk bijna net zo belangrijk als je mond. In plaats van je armen te laten hangen als twee slappe staken naast je lichaam, kun je ze gebruiken om zachtjes het gezicht van je partner te strelen of je kunt je armen om zijn of haar schouders of taille slaan. Je kunt ook, als de dingen opwindender en intenser worden, je handen gebruiken om je partner dichter tegen je aan te trekken. Ook hier geld: Doe rustig aan! Ga niet direct met je handen naar de billen, borsten of andere intieme plekjes. Bouw het langzaam op!

Hoe moet je tongzoenen, stap 5: Afwisselen

Als jullie je eenmaal comfortabel voelen, is het belangrijk om te beginnen met het afwisselen van je techniek. Gebruik verschillende hoeveelheden druk, tongbewegingen en verander de vorm van je lippen om het voor jou en je partner spannend te houden. Experimenteer om te bepalen waarop je een goede respons van je partner krijgt en wees niet bang om pauzes te nemen. Het veranderen van technieken, en het nemen van kleine pauzes, zal de kus spannend en uitdagend houden

11 extra tips om nog beter te tongzoenen

Naast de eerder beschreven basistechnieken, wil ik je nog een paar extra tips geven, zodat jij helemaal klaar bent b-voor je eerste tongzoen!

Ben je er klaar voor?

Tip #1 – Vermijd een slechte adem!

Het onderhouden van je mondgezondheid is waarschijnlijk één van de meest cruciale dingen die je kunt doen. Als je van plan bent om gebruik te maken van je lippen en de tong moet je die beiden goed verzorgen!

Mede daarom is het altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat je je tanden twee keer per dag poetst – of na een maaltijd – om je mond fris en schoon te houden. Je weet natuurlijk niet altijd wanneer je gaat tongen!

Houd in gedachten: je adem moet ook fris ruiken. Kauw op wat kauwgum, neem wat pepermuntjes of gebruik een mondspray om ervoor te zorgen dat je mond, zelfs nadat je hebt gepoetst, fris is.

Tip #2 – Houd je lippen nat

Het is ongemakkelijk om met droge lippen te kussen, dus moet je, voordat je gaat zoenen, er op zijn minst voor zorgen dat ze goed nat zijn. Er is niets mis als je, voor het kussen, even snel met je tong langs je lippen gaat. Maar dat is slechts een tijdelijke oplossing voor het grotere plaatje.

Als je je lippen vochtig en zacht wilt houden, moet je het gebruik van moisturizers zoals lippenbalsems, gloss of het drinken van veel water eens overwegen. Al deze zaken kunnen je lippen gehydrateerd houden!

Een kleine tip: regelmatig water drinken kan je helpen om ook je huid goed gehydrateerd te houden en dat is ook van invloed op je lippen!

Tip #3 – Geef signalen dat je wilt zoenen en let op de reactie

Voordat je je partner begint te kussen, moet je dit laten weten. Zoiets intiems met je partner delen, vergt een beetje inspanning. Het is beter om, in plaats van druk uit te oefenen, de dingen zo gemakkelijk mogelijk te houden, anders stoot je je partner misschien helemaal af.

Je kunt beginnen met het geven van hints dat je hem of haar wilt benaderen en dit kun je op de volgende manier doen:

 • Je lippen lichtjes openhouden (waardoor ze er aantrekkelijker uitzien).
 • Het maken van oogcontact.
 • Naar zijn of haar lippen kijken.

Buig daarna een heel klein beetje naar voren, en wacht even af hoe je partner reageert. Als deze ook voorover begint te buigen, dan weet je zeker dat je verder kunt gaan. Dit klinkt ingewikkeld, maar het zal een heel natuurlijke beweging en samenspel worden.

Let op: hoewel je dit niet zou denken, is je partner hier waarschijnlijk ook naar op zoek dus wees niet bang om hem of haar uit te nodigen om te gaan zoenen.

Tip #4 – Sluit lichtjes je ogen

Hoewel het comfortabel zou kunnen lijken, kan met je ogen open zoenen snel behoorlijk lastig zijn. Dus is het, als je je geliefde zoent, het beste om ze te sluiten, of tenminste slechts gedeeltelijk open te houden.

Niet alleen zul je, tijdens het gehele proces, jezelf comfortabeler voelen maar het helpt ook om de stemming spannender te maken. Als je een beetje zenuwachtig bent, sluit je gewoon je ogen en waarom zou je je handen en armen niet gebruiken om je geliefde dichter bij je te brengen? Je partner wil dit waarschijnlijk ook.

Tip #5 – Haal diep adem

Nogmaals: vergeet niet te ademen! En, als je het doet, neem je een diepe hap lucht voordat je gaat kussen. Tijdens het zoenen kun je inademen door je neus als je met de lippen van je partner speelt.

Omdat jullie monden op elkaar zullen zitten, is genoeg lucht door je neus krijgen erg belangrijk… tenminste als je niet wilt flauwvallen! Dus diep inademen zal ervoor zorgen dat jij en je geliefde niet zonder adem komen te zitten!

Tip #6 – Wees dominant maar toch teder

Neem, zoals ze dat noemen, het voortouw. Maar je mag niets forceren. Als je teveel aandringt, kun je je partner een ongemakkelijk gevoel geven… en dat verpest de stemming, nietwaar?

Neem de leiding en stel hem of haar met een tedere kus op zijn/haar gemak, maar overdrijf niet. Je kunt je partner ook een omhelzing geven en andere dingen doen om hem of haar een comfortabel gevoel te geven door bijvoorbeeld indringend maar toch sensueel oogcontact te maken, het gezicht van je partner te strelen of zelfs je handen door zijn of haar haar te strijken!

Dit is voor sommige mensen bijna nog erotischer dan de tongzoen zelf!

Tip #7 – Minder tong is altijd beter dan te veel!

Eén van de meest opmerkelijke ‘kenmerken’ van een gepassioneerde kus of een tongzoen is de zachte aanraking van de tong tijdens de daad. En hier gaan veel mensen, die dit de eerste keer doen, de fout in door té enthousiast aan de gang te gaan met hun tong.

Soms en dit geldt eigenlijk meestal altijd, is je tong maar minimaal in de mond van je partner steken het beste. Ja, met tongzoenen mag het een beetje minder zijn. Tast het zachtjes af en kijk hoe je partner reageert.

Let op: gebruik niet te snel te veel tong – dit is een wederzijdse bezigheid en je wilt dat jullie het beiden fijn vinden!

Tip #8 – Gebruik ook technieken als zuigen, bijten en likken

Je hoeft niet alleen maar te kussen – je kunt het ook een beetje spannender maken! En met spannender bedoel ik dat je niet bang moet zijn om meer technieken te gebruiken.

Tijdens de daad zelf kun je proberen om zachtjes aan zijn of haar lippen, meestal de onderste, te zuigen. Je kunt zelfs, om voor wat meer afwisseling te zorgen, voorzichtig op zijn of haar onderlip bijten, maar ga hier alleen mee door als je merkt dat je partner positief reageert.

Tip #9 – Vergeet niet om je partner te plagen!

Plagen bouwt de spanning voor de daad op. Dus zorg voor wat spanning! Wikkel je handen en armen rond zijn of haar lichaam, want dit zal je partner een comfortabel gevoel geven.

Praat tussendoor ook met je partner en probeer om het oogcontact niet te onderbreken. Je kunt zelfs proberen om de manier, waarop jullie kussen, af te wisselen en door je partner aan te halen en weer los te laten er een spelletje van te maken.

Tip #10 – Voor extra spanning: streel het gezicht en de nek

Het toevoegen van extra sensaties zal het langer spannend houden. Wees dus niet bang om je partner aan te raken! Zoals ik al eerder heb gezegd, druk je partner dicht tegen je lichaam aan, wat voor een comfortabel gevoel zal zorgen.

Je kunt zelfs je handen zachtjes op in de nek van je partner leggen en de hoofdhuid of de nek van je partner tijdens het zoenen masseren. Maar je kunt méér doen, je kunt ook proberen om zijn of haar wang te strelen omdat dit een geruststellend gevoel geeft en geloof me: je partner zal dit echt leuk vinden!

Tip #11 – Dingen die je moet vermijden

Hoewel we het hier alleen maar over positieve dingen hebben, over dingen die je zou kunnen doen, zijn er ook een aantal zaken die je moet vermijden tijdens het tongzoenen:

 • Kwijlen – probeer om je speeksel onder controle te houden. Als je teveel speeksel in je mond voelt, slik dit dan op tijd door. Als je lippen te nat worden, trek je mond dan even langzaam weg om de vloeistof terug in je mond te brengen. Té veel vocht is niet prettig, evenals te weinig vocht.
 • Vergeet niet om te ademen – adem gelijkmatig en normaal. Probeer ook om je neus te gebruiken en neem zo af en toe een pauze want dat is altijd nog beter dan flauwvallen!
 • Smakkend geluid – smak niet als een baby tijdens het kussen. Het geluid is storend en over het algemeen verpest het de sfeer van de kus (je wilt natuurlijk ook niet dat je partner denkt dat je een baby bent).
 • Doe rustig aan – houd alles, in het begin, teder en rustig en voer de druk pas op als je voelt dat ook je partner hier behoefte aan heeft. Te wild zijn, kan als ongemakkelijk worden ervaren of als wanhopig overkomen.
 • Haasten – neem de tijd en volg de signalen van je partner. De dingen rustig aan doen zal je partner ook de kans geven om zich uit te drukken of aan te geven wanneer er iets moet veranderen.

Hoe moet je tongzoenen: Een laatste advies

In dit artikel heb je alles kunnen lezen over hoe je moet tongen, over technieken, over dingen die mis kunnen gaan en over hoe je er een prettige ervaring van kunt maken.

Maar uiteindelijk zijn jullie aan het tongzoenen, en dat betekent dat jullie er plezier in moeten hebben. Hoewel je de tips in je achterhoofd kunt houden, is het belangrijk om vooral je gevoel te volgen. Daarnaast is het erg belangrijk om de ander ook de ruimte te geven en om te communiceren. Jullie zijn met z’n tweetjes, nietwaar?

Hoe moet je tongzoenen? Jij bent nu volledig op de hoogte. Nu alleen nog ‘maar’ heel veel oefenen!

 

Wil je verder lezen?

Hoe moet je jezelf vingeren? Dé ultieme handleiding!

Hoe moet je jezelf vingeren? Dé ultieme handleiding!

Op het internet, wat inmiddels helemaal overladen is met porno, is het lastig om correcte …

Hoe moet je een vrouw verwennen? 7 geile tips!

Hoe moet je een vrouw verwennen? 7 geile tips!

Een vrouw verwennen? Wat is de beste manier? Alles wat ervoor nodig is, is een …

error: Content is protected !!