Home Seks Mannen: hoe moet je je schaamhaar scheren?
Hoe moet je je schaamhaar scheren?

Mannen: hoe moet je je schaamhaar scheren?

Kriebelt het daar beneden, en wil jij dus je schaamhaar scheren? Laten we eerlijk zijn, het kan voor een man best een enge gedachte zijn zo’n scherp instrument ergens in de buurt van je geslachtsdeel te komen. Eén verkeerde beweging en je kunt jezelf snijden.

Het goede nieuws is dat je, met de juiste voorbereiding, het haar rond de schaamstreek heel gemakkelijk kunt scheren. Als het goed wordt gedaan, kan het eindresultaat je een beter gevoel geven en ervoor zorgen dat je er beter uitziet.

Sommige mannen zullen zich afvragen waarom je je schaamharen zou moeten scheren. Het antwoord is eenvoudig. Het scheren van je scrotum is onderdeel van een goede hygiëne. Hoe minder haar je in dat gebied hebt, hoe minder kans je hebt om niet fris te gaan ruiken.

Er is niets mis met schaamhaar scheren: het trimmen en het verwijderen van haar van dit gebied van je lichaam. Geloof het of niet, atleten doen dit al jaren omdat er zweet in de haarfollikels kan gaan zitten wat bijdraagt aan een onaangename geur.

Wat volgt, is een gedetailleerde uitleg over hoe je als man je schaamstreek op de juiste manier kunt scheren. Terwijl er veel informatie hierover beschikbaar is op het net, slaat een groot deel van wat daar staat belangrijke stappen over. Schaamhaar scheren is niet moeilijk, maar er zijn wel een paar dingen. waar je goed op moet letten.

Hoe je schaamhaar scheren

Het is belangrijk om te vermelden, dat als je de beslissing hebt genomen om je schaamstreek te scheren (of te trimmen), je waarschijnlijk een aantal voordelen zult ervaren. Deze omvatten:

 • minder wrijving rond je liezen;
 • vermindering van onaangename geuren;
 • een aangenamer gevoel bij het dragen van onderbroeken;
 • een fris gevoel.
 • en vooral: schaamhaar scheren zorgt er voor dat je penis een stuk groter lijkt!

Dit maakt de beslissing om je geslachtsdelen te scheren en te trimmen dus niet veel anders dan jongens die ervoor kiezen om hun sikje vorm te geven. Het eindresultaat zal aantrekkelijk zijn en ook nog eens heel praktisch.

Je ballen scheren: wat heb je nodig?

In eerste instantie kun je misschien denken dat je alleen maar een bus scheerschuim en een scheermes nodig hebt om de klus te klaren. Sorry mannen, maar helaas komt er iets meer bij kijken dan dat. Hieronder zal ik een lijstje maken van de dingen die je nodig hebt als je echt serieus bent over het scheren van je geslachtsdelen.

Je schaamhaar scheren: Alle hulpmiddelen op een rijtje

Op het eerste gezicht kan het intuïtief lijken dat je alleen maar een blikje scheerschuim en een scheermes nodig hebt om de klus te klaren. Sorry, als ik de eerste ben die je dat moet vertellen, maar er komt meer bij kijken dan dat. Hieronder ga ik naar de lijst met attributen die je echt klaar moet leggen als je op een veilige manier je schaamhaar wilt schelen:

 • Schaartje: Neem bij voorkeur geen grote hobbyschaar, maar een klein schaartje. Probeer om scherpe punten te vermijden, want de punt van een schaar kan erg pijn doen. Neem bij voorkeur een schaartje met afgeronde punten om eventuele ongelukjes te voorkomen.
 • Scheermesje: Vermijd wegwerpmesjes, omdat deze vaak niet van de beste kwaliteit zijn. Zorg voor een goed scheermes met verwisselbare kop. Ik weet dat het niet goedkoop is, maar vernieuw de kop regelmatig. Stompe en oude mesjes scheren niet alleen heel slecht, maar geven ook irritatie en rode bultjes. Ze scheren namelijk niet meer, maar rukken de haartjes gewoon uit je vel.
 • Scheergel: Een goede scheergel die je ook voor je gezicht gebruikt is voldoende. En of het nu gel is, of schuim, dat maakt helemaal niets uit. Het is maar net wat je gewend bent en wat je in de badkamer hebt staan.
 • Handspiegel: Natuurlijk kun je zien wat er rondom je penis gebeurt. Je ballen dat gaat ook nog wel, maar onder je balzak wordt het al wat lastiger. Het perineum kun je al bijna niet meer zien, en je anus al helemaal niet meer. Gebruik daarom een klein handspiegeltje om je ook op deze plekjes veilig te kunnen scheren.
 • Talkpoeder: Na het scheren moet je huid tot rust brengen met bijvoorbeeld talkpoeder, of babypoeder. Gebruik geen aftershave of een ander geparfumeerd product, want dat kan behoorlijk bijten in de gevoelige huid op en rondom je penis en anus.

Nu dat je weet welke hulpmiddelen je nodig hebt, kunnen we ons richten op de werkwijze. Wij raden je aan om dit in de douche te doen, want het is dan achteraf veel gemakkelijker om op te ruimen omdat de natte haren op het doucheputje zullen blijven liggen. Je kunt dit natuurlijk ook op een andere plaats doen, maar neem dan eerst de moeite om iets neer te leggen wat de haren zal opvangen zodat je achteraf niet eindeloos bezig bent om de troep op te ruimen.

Hoe moet je je schaamhaar scheren? Stap voor stap uitgelegd!

Je weet nu wat je nodig hebt, en je hebt alles netje klaargelegd in de badkamer. En wat nu? Ik leg het je stap voor stap uit!

1) Knip alle haartjes gelijkmatig af

Je moet dit onderdeel goed begrijpen zodat het proces soepel verloopt. Ten eerste, spring je in de douche, maar zet je het water nog niet aan. We gaan ervan uit dat de meesten van jullie dit nog nooit hebben gedaan en daar beneden een flinke bos lange haren hebben, dus de eerste stap is om het haar korter te maken en uit te dunnen.

Ongeacht wat je ook gebruikt, deze stap is zeer eenvoudig. Pak de uiteinden van je schaamhaar vast en begin langzaam met trimmen totdat het schaamhaar nog maar een centimeter lang is. De meeste baardtrimmers hebben een korte stand en daarmee kun je dit gemakkelijk bereiken, maar met een schaar kun je uiteraard die lengte ook gemakkelijk bereiken.

2) Stap onder een warme douche

Zodra je klaar bent met het vormgeven, is het tijd om te beginnen met scheren. Je zult elders waarschijnlijk verschillende adviezen lezen, maar mijn suggestie is om bij dit onderdeel onder een warme douche te gaan staan. Dat komt omdat het warme water zal helpen om je poriën te openen, waardoor het scheren gemakkelijker wordt.

Voordat je een deel van je lichaam aanraakt met het scheermes, gebruik dan eerst een antibacteriële zeep om je geslachtsdelen mee te wassen. Dit zal helpen om eventuele microscopische bacteriën te verwijderen, waardoor de kans op infectie zal verminderen.

Ter informatie: als je op het net hebt gelezen dat je deze stap ook in bad kunt doen, geloof me, niet doen! Dat komt omdat het badwater micro-organismen uit de badaanslag bevat.

Tuurlijk – je kunt je bad eerst met schuurmiddel schrobben, maar je zult nooit echt weten of je alles hebt ontsmet.

Een veel veiligere en meer sschonere aanpak is om gewoon te kiezen voor een warme douche.

Op dit punt mag het water nog niet aan staan en moet je schaamhaar een centimeter of korter zijn. Droog je handen en je schaamstreek en breng het scheerschuim aan, zodat alles goed is bedekt met schuim. Vervolgens neem je het scheermes, trek je de huid rond je navel met je linkerhand NAAR BOVEN en beweeg je met je rechterhand het scheermes op en neer.

Maak langzame, kleine bewegingen en druk niet te hard op het scheermes. Je moet proberen om altijd naar beneden te scheren. Tijdens deze stap moet je zeer voorzichtig doen en kalm blijven omdat je jezelf natuurlijk niet wilt snijden. Als je te snel gaat, loop je het risico om jezelf te snijden en dat is dan echt je eigen schuld.

3) Spoel je af, en breng opnieuw scheerschuim aan

De meesten van jullie willen waarschijnlijk een super glad scheerresultaat krijgen en dat is prima. Houd er echter wel rekening mee dat als je ervoor kiest om nog een keer te scheren, dat het risico dat je je snijdt groter is omdat je huid nu bloot ligt. Als je ervoor kiest om door te gaan, scheer dan nu de andere kant op.

Dat betekent van rechts naar links en van links naar rechts. Je moet je huid strak naar links trekken als je naar rechts scheert en vice versa, zodat je echt al het haar zult verwijderen. Bovendien zal dit de kans dat je jezelf snijdt verkleinen.

Vermijd het scheren van je testikels, omdat ze erg gevoelig zijn en je je op deze plaats gemakkelijk kunt snijden. Het is gewoon beter om dit in het begin niet eens te proberen, tenzij je dit al eerder gedaan hebt en weet welke beweging je moet maken. Als je toch last hebt van veel haar op die plek raden we je aan om met een schaar het haar gewoon wat korter te knippen. Ala je meer ervaren wordt in het schaamhaar scheren, kun je ook je. ballen erbij betrekken.

4) Wéér afspoelen

Nu dat je de gewenste gebieden rond je genitaliën hebt geschoren, is het tijd om al het haar en de restanten scheerschuim af te spoelen. Voor deze stap zijn er een paar suggesties die je zou moeten overwegen:

 • Gebruik opnieuw antibacteriële zeep om de geschoren gebieden mee te wassen.
 • Gebruik bijna koud water om de follikels te helpen dichten.
 • Buig voorover in de douche om te controleren of je al het haar hebt afgewassen.

5) Dep jezelf droog

Pak een schone handdoek en dep jezelf droog. Vermijd, met name rond het gebied dat je net hebt geschoren, wrijvende bewegingen.

Het droog deppen zal helpen om pukkeltjes en irritatie te verminderen.

6) Gebruik een vochtinbrengende crème

Een body scrub is ideaal voor het scrubben van dit gebied, maar je kunt ook zelf een scrub maken van suiker en honing. Breng de scrub aan, scrub je schaamstreek met ronde bewegingen en spoel het af.

Daarna kun je ofwel aloë vera of een gezichtscrème aanbrengen omdat het lichaam gevoelig is en geparfumeerde middelen irritatie kunnen bevorderen. Dit zal ervoor zorgen dat je schaamstreek wordt gehydrateerd en het zal ook de gevreesde jeuk, die komt na het scheren daar beneden, verminderen. Sommige mensen gebruiken baby-olie of zelfs babypoeder, maar wij vinden dat aloë vera of een goede vochtinbrengende crème veel beter werkt voor het voorkomen van jeuk en de genezing van de huid.

7) Herhaal dit hele proces als als je je schaamhaar weer bij moet werken

Hier is de deal – als je eenmaal begint met het scheren van je geslachtsdelen, moet je dat blijven doen. Terwijl bij iedereen het schaamhaar in een ander tempo groeit, zul je waarschijnlijk het hierboven genoemde proces wel minimaal één keer per week moeten herhalen.

In de loop van de tijd zul je er vanzelf achter komen hoe vaak je schaamhaar scheren moet herhalen. Je krijgt ook je eigen routine en je kunt op den duur bepalen wat werkt en wat niet werkt.

Dat was alles over schaamhaar scheren!

Als je zo ver bent gekomen, zul je waarschijnlijk zonder complicaties je schaamstreek mooi hebben kunnen scheren. Het kan enige oefening en ervaring vragen om foutloos te scheren en sommige mannen blijven het een ingewikkelde taak vinden. Als je voorzichtig bent en de nodige voorzorgsmaatregelen neemt, zul je echt geen moeite hebben om deze klus te kunnen klaren.

Wil je verder lezen?

Hoe moet je jezelf vingeren? Dé ultieme handleiding!

Hoe moet je jezelf vingeren? Dé ultieme handleiding!

Op het internet, wat inmiddels helemaal overladen is met porno, is het lastig om correcte …

Hoe moet je een vrouw verwennen? 7 geile tips!

Hoe moet je een vrouw verwennen? 7 geile tips!

Een vrouw verwennen? Wat is de beste manier? Alles wat ervoor nodig is, is een …

error: Content is protected !!