Home Seks Eerste keer anale seks: Een duidelijke handleiding!
Eerste keer anale seks

Eerste keer anale seks: Een duidelijke handleiding!

De eerste keer anale seks kan ontzettend spannend zijn: Op het moment dat jullie besloten hebben om anale seks te proberen, wil je natuurlijk weten hoe dit gaat, en vooral hoe het voelt. In deze handleiding leer je alles over de eerste keer anale seks: Waar je op moet letten, hoe je je moet voorbereiden, en natuurlijk de beste seks standjes voor anale seks.

Anale seks, anaal gaan, of kontneuken, zoals het ook wel wordt genoemd, is niet voor iedereen weggelegd. Natuurlijk heb je hier in eerste instantie bedenkingen over. Maar anale seks hoeft helemaal niet vies te zijn, hoewel ik me de eerste gedachte heel goed kan voorstellen.

Er bestaat een heleboel verwarring over kontneuken: Gaat het pijn doen en zo ja, hoeveel pijn dan? Gaat het een troep worden? En zal ik het wel lekker vinden? Is het vies? Stinkt het? Als anaal iets is wat je altijd al hebt willen proberen, maar nog nooit hebt gedurfd, dan zal deze informatie de eerste poging en kennismaking een stuk makkelijker maken.

In het eerste deel zal ik uitleggen hoe je je op anale seks moet voorbereiden – VOORDAT je zelfs maar nadenkt over daadwerkelijk iets doen. Omdat er, in tegenstelling tot de meeste andere soorten seks, wel degelijk een “goede” en “foute” manier is om het te doen, is dit niet iets wat je ‘zomaar even doet’. In het tweede deel geef ik je een stap-voor-stap gids voor de eerste keer anale seks.

Daar gaan we!

Hoe je voor te bereiden op de eerste keer anale seks

In dit deel zal ik je een aantal tips geven die je wilt overwegen en een paar dingen die je kunt proberen. Neem dit serieus voordat je verdergaat.

Laat je allebei testen op SOA’s en HIV

Er is een grotere kans dat je een SOA of HIV oploopt tijdens anale seks dan tijdens andere seksuele activiteiten (oraal, vaginaal, vingeren, etc.) omdat het rectum (de anus) erg delicaat is en gemakkelijk scheurt. Minuscule scheurtjes maken het SOA’s mogelijk om in de bloedsomloop terecht te komen. Om te voorkomen dat jullie beide aan onnodige risico’s worden blootgesteld zouden jullie je allebei op SOA’s en HIV moeten laten testen.

Als jullie allebei helemaal SOA-vrij zijn betekent dat (uiteraard) dat je alleen veilige onbeschermde seks kunt hebben als je een monogame relatie hebt. Zo niet, of als je daarover twijfelt, gebruik dan condooms speciaal voor anale seks en knip een condoom open en leg die over de anus tijdens het rimmen (feitelijk het beffen van de anus).

Als je bang bent dat je toch enig risico loopt, maak dan even een afspraak bij een gezondheidscentrum (bijvoorbeeld de GGD of het Rutgershuis) en vertel daar dat je anale seks hebt gehad. Je kunt namelijk heel goed een infectie-vrije vagina hebben maar toch een rectale infectie hebben opgelopen.

Bespreek eventuele angsten

Als je je niet goed op anale seks voorbereidt, dan gaat het gegarandeerd pijn doen. Maar als je de voorbereiding goed aanpakt (en daar gaat dit tenslotte allemaal over), goed opgewonden bent, genoeg glijmiddel gebruikt en tijdens iedere stap feedback geeft aan je partner, zou het niet pijnlijk moeten zijn. Veel mensen – waaronder zeer zeker ook vrouwen – vinden het een fijne ervaring, hoewel het iets is dat oefening en gewenning vereist.

Net als met iedere andere seksuele activiteit zijn er mensen die het helemaal niks vinden en dat kan een heel scala aan redenen hebben. Als je partner het geprobeerd heeft en helemaal niks vindt, ga dan op zoek naar iets anders om te proberen. Dwing nooit iemand om anale seks te hebben.

Leer jezelf alles over anale anatomie

De anus is die kleine, geplooide opening tussen je billen. Inderdaad, de anus is dat gaatje waar normaal gesproken de poep uit komt. Net voorbij de ingang bevinden zich de kringspieren. Je hebt controle over de buitenste kringspier: die kun je vrijwillig ontspannen en aanspannen. De interne kringspier werk onvrijwillig op reflexen.

Als je voor het eerst begint met anaal voorspel zal de interne kringspier zich automatisch gaan samentrekken omdat er iets ongewoons binnen probeert te komen! Hoe voorzichtiger je rondom dit gebied speelt, door bevoorbeeld de anus te strelen, hoe meer de spieren zich zullen ontspannen.

Het anale kanaal (ongeveer vier cm lang) verbindt de anus aan het rectum, dat bijna 13 cm lang is. De anus en het anale kanaal barsten van de zenuwuiteinden en vinden het dus prettig om met vingers, tongen, speeltjes en penissen gestimuleerd te worden.

Er zijn twee grote verschillen tussen het hebben van vaginale seks en anale seks: het rectum wordt niet uit zichzelf nat en het is geen rechte buis. Het is meer een gebogen “S”-vorm. Ga met je vingers op ontdekkingsreis tijdens het anale voorspel om een beeld te krijgen van waar alles zich bevindt en hoe ze werken.

Het grootste verschil tussen mannen- en vrouwenbillen is dat zijn “G-spot” – de prostaat – zich in de zijne bevindt. Vrouwen hebben dit extra gevoelige plekje niet. Mannen vinden het daarom vaak erg lekker om, via de anus, hun prostaat te laten stimuleren. Deze vindt je aan de binnenkant, tussen de anus en de balzak.

Sla genoeg anaal glijmiddel in

Je zou er niet eens over na moeten denken om anale seks te hebben zonder genoeg glijmiddel van goede kwaliteit in huis te halen. Het rectum (de anus) wordt van zichzelf niet nat en speeksel is vaak simpelweg niet genoeg. Stoffen zoals vaseline en olijfolie vreten aan het condoom en kunnen infecties veroorzaken. Investeer dus in een goede kwaliteit glijmiddel.

Glijmiddel op siliconenbasis is geweldig omdat het langer meegaat, dikker en lekker glibberig is. Maar het beschadigt siliconen speeltjes – waar heel veel mensen gebruik van maken tijdens het anale voorspel – en kan flinke vlekken op het beddengoed achterlaten.

Glijmiddel op waterbasis is een goede alleskunner, dus de kans is groot dat je dit al in huis hebt. Als je erop voorbereidt bent dat je dit regelmatig opnieuw zult moeten aanbrengen, dan is dit prima geschikt voor anale seks (maar zorg er wel voor dat je het opnieuw aanbrengt als ook maar het kleinste spoortje droogheid de kop op steekt).

Breng dit royaal aan, op zowel de anus als de penis voordat je de eerste keer anale seks gaat hebben en breng het regelmatig opnieuw aan.

Nogmaals, maak een “proefrit” met een aantal verschillende soorten glijmiddel voordat je de anale sessie begint, zodat je er zeker van bent dat je geen overgevoeligheid hebt voor het glijmiddel dat je wilt gaan gebruiken. Zoals ik eerder hebt gezegd kun je zonder glijmiddel geen anale seks hebben, dus het is belangrijk dat je dit goed doet!

Bereid je voor op de volgende stap in je eerste keer anale seks

Anale seks is vaak iets waar mensen die het nog nooit eerder hebben gedaan nogal nerveus voor zijn. Er zijn een aantal dingen die je al weet als je hier al een beetje een pro in bent, maar wat als je hier helemaal geen ervaring mee hebt?

De solo anale ontdekkingsreis

Als je met iemand anders anale seks gaat hebben kun je het beste eerst bij jezelf op ontdekkingsreis gaan. Je koopt tenslotte ook geen nieuwe auto zonder er eerst een proefrit in te maken, toch? Je kunt de ontdekkingsreis beginnen door simpelweg je handen te gebruiken. Vingeren is een prima manier om je kont aan penetratie te laten wennen.

Je kunt in eerste instantie, alleen of met je partner, gebruik maken van seksspeeltjes. Als je nerveus bent voor de eerste keer anaal met een partner, probeer dan eens een buttplug in te brengen, bijvoorbeeld tijdens het masturberen, om te ervaren hoe dat voelt.

Er zijn online talloze seksshops te vinden waar je speeltjes specifiek voor anaal voorspel kunt vinden om gewend te kunnen raken aan het gevoel iets in je kont te hebben: een buttplug of een kleine beginnersdildo is een goede start (zorg er alleen wel voor dat wat je ook koopt een breed uitlopend uiteinde heeft zodat het niet in je kont verdwijnt, met alle gevolgen van dien.).

Als je liever geen geld aan een speeltje wilt uitgeven of daar niet in wilt investeren, probeer dan een vinger met genoeg glijmiddel in te brengen. Je zult de kringspieren rondom je vinger voelen samentrekken en krijgt op die manier een beter beeld van wat je kunt verwachten als je een speeltje of een penis inbrengt.

Ken je lichaam

Het is tijd om het over de wetenschappelijke boeg te gooien, en gedetailleerder naar je billen te kijken.

Je anus heeft een buitenste kringspier en een interne kringspier.

De buitenste kringspier kan vrijwillig worden aangespannen en ontspannen. Dit kun je zelf controleren. Dit zijn de spieren die je gebruikt als je naar het toilet gaat voor een grote boodschap. De interne kringspier werkt alleen maar op basis van reflexen, en kun je dus niet direct controleren.

Als je anale seks wel eens hebt geprobeerd of je eigen anus hebt ontdekt, dan is het je misschien opgevallen dat je automatisch samentrekt als je iets naar binnen stopt. Hoe voorzichtiger je met de omgeving speelt, hoe meer de spieren zich zullen ontspannen. Dat is waarom anaal voorspel zo belangrijk is: Voorspel zorgt er voor dat de spieren rond de anus zich gaan ontspannen, waardoor penetreren een hele prettige en opwindende ervaring wordt.

Het is ook de moeite waard om te vermelden dat, als je anale seks hebt met een ontvangende man, zijn prostaat (ook wel P-spot of G-spot genoemd) zich in zijn achterwerk bevindt.

Let op wat je eet

Laten we even eerlijk zijn, we weten allemaal wat er uit een de anus komt, wat dan ook de reden is dat veel mensen zich over dezelfde vraag zorgen maken: ga ik mezelf onderpoepen? Het korte antwoord is nee, zolang je een aantal richtlijnen volgt.

Het basisprincipe is dat je moet letten op wat je eet voordat je overgaat op anale seks of kontneuken. Je helemaal volstoppen met voedsel waar je nogal van gaat winden, zoals uien, kikkererwten, broccoli en bloemkool, zal weinig goeds aan de ervaring bijdragen. Dit hoef ik denk ik niet verder toe te lichten…

Een logische vraag is dan ook: waarom moet je letten op wat je eet, alleen maar om anale seks te kunnen hebben? Nou, dat hoeft natuurlijk niet per se. Ga vooral je gang en stop jezelf vol met een dikke hamburger tijdens de lunch en curry tijdens het avondeten. Maar zorg er dan wel voor dat je lakens niet wit zijn…

Voedsel is meer een weloverwogen beslissing aan jouw eind. Als je je comfortabel voelt, laat je dan vooral niet tegenhouden en buig lekker voorover. Als je denkt dat alles alleen al bij de gedachte aan een wc naar buiten komt zetten is het voorlopig waarschijnlijk niet zo’n goed idee om anale seks te hebben.

Je serveert toch ook geen eten op een vies bord?

Als je weet dat je anale seks gaat hebben, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je schoon bent. Er zou zich alleen poep in de endeldarm moeten bevinden als je ook daadwerkelijk naar de wc moet. Dus alleen als je aandrang hebt, zit er poep vlak achter je anus. Dus geen aandrang betekent geen poep direct achter de anus.

Jezelf schoonmaken kan heel makkelijk zijn: ga eerst goed naar de wc en was je billen vervolgens goed schoon met warm water. Het is ook handig om vochtig toiletpapier bij de hand te hebben.

Als je er nog steeds niet helemaal zeker van bent dat alles daar beneden schoon is, dan kun je een anale douche overwegen. Voor iedereen die niet bekend is met anaal douchen; dat is in feite een balletje dat je met water vult en gebruikt om jezelf goed uit te spoelen. Sommige mensen vinden het prettig om voorafgaand aan de anale seks een anale douche te nemen om vieze verrassingen te voorkomen. Als je er inderdaad voor kiest om een douche te nemen, kies dan voor het balletje in plaats van het douchekopverlengstuk, omdat het een stuk makkelijker is om de controle over de waterdruk in het balletje in eigen hand te houden. Zorg ervoor dat je alleen schoon water op kamertemperatuur gebruikt, dus zonder zeep.

Hoe dan ook, hoewel anaal douchen een grondige manier is om jezelf helemaal schoon te maken, kan het ook enkele risico’s met zich meebrengen. Het probleem met douchen is dat het de wand van het rectum kan irriteren. Dit kan de overdracht van SOA’s, waaronder HIV, in de hand werken.

Glijmiddel, glijmiddel en nog eens glijmiddel

Glijmiddel is feitelijk het belangrijkste element van succesvolle anale seks. Zelfs anale pro’s hebben op de één of andere manier glijmiddel nodig, omdat de kont, in tegenstelling tot een vagina, uit zichzelf niet nat wordt. Dus als er maar één ding is dat je uit dit artikel wilt onthouden, laat het dan zijn dat je ALTIJD GLIJMIDDEL MOET GEBRUIKEN. GEBRUIK VOOR MIJN PART HET HELE FLESJE ALS JE DAT WILT.

Breng het glijmiddel royaal aan voordat je anale seks hebt (op zowel de anus als de penis). En wees nooit bang om het kontneuken af en toe te onderbreken om meer glijmiddel toe te voegen.

Er zijn vele verschillende soorten glijmiddel en sommigen daarvan zijn schadelijk voor latex en siliconen. Zorg ervoor dat je glijmiddel op waterbasis gebruikt als je latexcondooms gebruikt. Alle glijmiddelen die op olie-basis zijn, kunnen latexcondooms aantasten en laten scheuren.

Val niet met de penis in huis

Dit is heel erg belangrijk voor beginners op het gebied van anale seks. VAL NIET MET DE PENIS IN HUIS. De anus is nogal strak en zal zich uit reflex aanspannen als je probeert om geforceerd te penetreren. Dat is waarom voorspel zo belangrijk is – om nog maar te zwijgen over hoe leuk het is, dus waarom zou je dat überhaupt over willen slaan? Hoe meer tijd je neemt voor het voorspel, hoe makkelijker alles zal gaan.

Begin met je handen. Het is belangrijk dat je schone handen hebt, dat je nagels geknipt zijn en geen scherpe randjes hebben en dat je alle ringen afdoet. Je zit er niet op te wachten om je ring te moeten gaan zoeken op plaatsen waar je dat niet wilt….

Na het aanbrengen van wat glijmiddel kun je het beste beginnen met het inbrengen van één vinger. Niet in één keer, maar beetje bij beetje. Laat de spieren wennen aan de penetratie, en je zult voelen dat deze spieren zich langzaam maar zeker beginnen te ontspannen.

Het heeft geen zin om een nieuweling keihard te gaan vingeren omdat hij of zij je dan (hopelijk) vertelt dat je zowel hun anus als hun huis direct kan verlaten. Daar is de deur!

Je zult geduld moeten hebben en moeten wachten totdat de spieren gewend zijn geraakt aan de ervaring, en natuurlijk om de kringspier de tijd te geven zich te ontspannen voordat je dieper gaat. Je zult erachter komen dat als de ontvangende persoon er eenmaal aan gewend is geraakt om iets in zijn of haar anus te hebben, hij of zij het makkelijker zal vinden om volledig te ontspannen.

Je kunt ook overwegen om te multitasken als jij degene bent die de anale ontdekkingsreis uitvoert. Als de ontvangende persoon vrouwelijk is, dan vindt ze het misschien ook wel lekker om gebeft te worden. Als de ontvangende persoon een man is vindt hij het misschien lekker om ook afgetrokken of gepijpt te worden.
Rimmen (feitelijk het beffen van de anus) is ook een lekker voorspel voordat je de anus gaat vingeren: Hou je tong in het begin zacht en nat met voorzichtige likken voordat je je tong stijf en puntig maakt.

En dan de penetratie zelf…

Zodra je klaar bent met het voorspel en jullie je allebei op je gemak voelen is het tijd voor de penetratie. Nogmaals: DOE HET RUSTIG AAN. Dit is niet de Olympische sprint en je hoeft niet binnen 9,5 seconden van de nul op de honderd te zitten.

Nogmaals: Dit is het moment om een ruime hoeveelheid glijmiddel aan te brengen. Zowel op de penis als op de anus.

Neem je tijd als je de penis naar binnen schuift en gebruik dezelfde techniek als toen je je vinger gebruikte: duw voorzichtig steeds een beetje verder en stop steeds om de ontvanger te tijd te geven hieraan te wennen voordat je doordrukt. Dit kan misschien een tijdje duren en zal afhangen van het formaat en de vorm van de penis van de gevende partner.

Zodra je binnen bent wil je heel langzaam en voorzichtig gaan bewegen. Beweeg in super-slow-motion naar binnen en weer naar buiten en trek maar ongeveer 2,5 cm terug. Probeer ook eens met je heupen te draaien terwijl je je bekken op dezelfde plek houdt.

Eén van de makkelijkere standjes die je tijdens de eerste keer kunt proberen is de ontvanger bovenop. Als de persoon die gepenetreerd gaat worden logischerwijs nogal nerveus is, is het logisch om hem of haar de volledige controle te geven. Aan het einde van dit artikel vindt je nog meer seksstandjes voor anale seks of kontneuken.

Communicatie

Het allerbelangrijkste, als je voor de eerste keer anale seks probeert, is communicatie. Communicatie is cruciaal, zeker als het je eerste keer is. Degene aan het ontvangende einde moet constant feedback geven over hoe het voelt.
Als ontvanger moet je zelfverzekerd genoeg zijn om de ander te vertellen “hee, dat voelt niet zo goed” of “Je bent geen vleeshamer, rustig aan”. Als gever moet je goed kunnen luisteren en de dingen waar nodig aanpassen om ervoor te zorgen dat degene aan het einde van je penis zich altijd gemakkelijk voelt. Hoe groter het genot van de ontvangende partij, hoe groter de kans dat er een volgende keer is…

In het kort: stap voor stap voor je eerste keer anale seks

(Dit is geschreven vanuit het oogpunt van de gevende partner.)

  • Doe een condoom om en breng glijmiddel aan op zowel de penis of voorbinddildo, als op de anus van je partner.
  • Druk de top van de penis/dildo tegen de opening van de anus.
  • Schuif langzaam naar binnen als je partner daar klaar voor is, waarbij je de penis of dildo bij de basis vasthoudt.
  • Penetreer steeds een klein stukje tegelijkertijd en stop dan zodat je partner eraan kan wennen voordat je verder gaat.
  • Gedeeltelijke penetratie kan ongemakkelijker voelen dan volledige penetratie, dus het is voor jullie allebei de moeite waard om door te zetten als het in het begin een beetje ongemakkelijk voelt. Maar als het pijn doet of ongemakkelijk blijft voelen, moet je stoppen en eventueel heel voorzichtig terugtrekken.
  • Zodra je volledig gepenetreerd bent (of zover als de ontvanger prettig vindt), stop je opnieuw om je partner de tijd te geven zich volledig te ontspannen.
  • Begin niet met dezelfde harde en snelle stoten als die je voor vaginale seks gebruikt.
  • Beweeg in plaats daarvan heel langzaam en voorzichtig. Beweeg dieper in en uit maar in super-slow-motion en trek steeds maar ongeveer 2,5 cm terug. Je kunt ook proberen je heupen te draaien terwijl je je bekken stilhoudt.
  • Vergroot de snelheid of lengte van je stoot op basis van wat je partner lekker vindt. Communicatie!
  • Je kunt best hard en diep stoten, maar alleen als jullie dat allebei goed vinden en als je dat absoluut zeker weet.

Beste seks standjes voor de eerste keer anale seks

Gezien het feit dat de opening van de vagina en de anus niet al te ver uit elkaar liggen kunnen de meeste standjes aangepast worden om ze geschikt te maken voor anale seks of penetratie. Het is meestal alleen een kwestie van het positioneren van kussens, op je tenen gaan staan of de ene of andere kant op leunen om het juiste onderdeel bloot te stellen.

Beste seks standjes voor de eerste keer anale seks 1: Ontvanger bovenop

Als de persoon die op het punt staat gepenetreerd te worden logischerwijs nogal nerveus is, geef hem of haar daar dan de volledige controle. Dit is dan ook de eerste keuze als je voor de eerste keer anale seks gaat hebben.

De gever gaat op zijn rug op het bed liggen, waarna de ontvanger zich op de penis of voorbinddildo laat zakken. Op die manier heeft hij of zij volledige controle over wanneer, waar en hoe de penetratie plaatsvindt.

En andere populaire optie is dat de ontvanger de andere kant op gaat zitten en zich aan de enkels van de gever vasthoudt. Dit voelt primitief en geeft je directe toegang tot haar voorste vaginawand (waar haar “G-spot” zich bevindt) of zijn prostaat (waar die van hem zit).
Dit seksstandje werkt ook prima als de gever op een stoel zit.

Beste seks standjes voor de eerste keer anale seks 2: Doggy Style

De ontvanger knielt op handen en voeten op de vloer of het bed en de gever knielt daarachter. Of de ontvanger gaat op de rand van een bank of ander meubelstuk, op de juiste hoogte, hangen. De ontvanger kan ook naast het bed gaan staan en op de handen of ellebogen leunen.

Beste seks standjes voor de eerste keer anale seks 3: Missionaris

Dit standaard seksstandje, met de man bovenop, kan goed werken als de ontvanger lenig genoeg is om de benen dubbel te vouwen totdat de knieën zich bijna ter hoogte van de oren bevinden. Tegelijkertijd komen dan de billen omhoog zodat de anus zich hoog genoeg bevindt voor penetratie.

Zodra deze positie eenmaal is aangenomen kunnen de enkels op de schouders van de gever gelegd worden.

Maak het voor beide partijen makkelijker door de ontvanger te vragen de knieën te buigen en de voeten op de borst van de gever te plaatsen, waarbij de billen handig omhoog komen zodat de gever in de juiste positie kan knielen.

Beste seks standjes voor de eerste keer anale seks 4: Lepeltje-Lepeltje

Als je op zoek bent naar een hele voorzichtige, niet-bedreigende eerste keer kun je lepeltje-lepeltje proberen. Jullie gaan dan beiden op je zij liggen en kijken dezelfde kant op (dus niet naar elkaar), waarbij de gever achter de ontvanger gaat liggen.

Penetratie is op die manier oppervlakkig en het is erg lastig om diep te stoten, waarmee dit een perfect beginnersstandje is (maar waarschijnlijk nogal frustrerend voor de mensen met wat meer ervaring!)

Laatste advies: Jullie eerste keer anale seks moet vooral leuk zijn!

Anale seks zou nooit als een verplichting moeten voelen. Ja, je zult er waarschijnlijk meer moeite voor moeten doen, zeker voor de eerste keer. Ook is de voorbereiding wat anders, zeker in het begin, maar het moet vooral iets zijn waar beide partijen van genieten.

Laat je vooral niet afschrikken door alle ‘regeltjes’ en voorbereiding. Als jullie het vaker gedaan hebben, zal alles veel natuurlijker en spontaner aanvoelen.

Net als bij vaginale seks voelt anale seks niet altijd geweldig. Soms voelt het ongemakkelijk en soms heb je er misschien gewoon geen zin in. En dat is helemaal PRIMA!

Maar je moet ook in je achterhoofd houden dat het rectum bol staat van de zenuwuiteinden, dus het zou ook allemaal geweldig lekker kunnen zijn.
De sleutel tot succes is ervoor te zorgen het niet te gehaast te doen. Neem de tijd om verschillende standjes te proberen en kom erachter wat voor jullie het beste voelt. Met genoeg tijd en geduld zul je erachter komen hoe jullie samen optimaal kunnen genieten. Genieten van jullie eerste keer anale seks!

Wil je verder lezen?

Hoe moet je jezelf vingeren? Dé ultieme handleiding!

Hoe moet je jezelf vingeren? Dé ultieme handleiding!

Op het internet, wat inmiddels helemaal overladen is met porno, is het lastig om correcte …

Hoe moet je een vrouw verwennen? 7 geile tips!

Hoe moet je een vrouw verwennen? 7 geile tips!

Een vrouw verwennen? Wat is de beste manier? Alles wat ervoor nodig is, is een …

error: Content is protected !!