Home Seks Hoe moet je jezelf anaal vingeren? + tips!
Hoe moet je anaal vingeren?

Hoe moet je jezelf anaal vingeren? + tips!

Anaal vingeren, of anaal neuken, is niet voor iedereen weggelegd. Maar wist je dat er meer mensen zijn die dit doen, dan je in eerste instantie zou denken? Mannen, en ook vrouwen, praten minder gemakkelijk over anale seks dan over ‘gewone’ seks.

Anale seks kan erg intimiderend zijn als je het nog nooit gedaan hebt. Voor een vrouw kan het moeilijk voor te stellen zijn dat hun partner zijn penis in hun anus schuift, en voor een man kan dit hetzelfde gevoel geven als hun mannelijke partner zijn lul in jouw anus steekt.

Maar het feit dat je deze tekst leest, bewijst in ieder geval dat je nieuwsgierig hiernaar bent. Direct anale seks is vaak niet de eerste stap. Het is beter om ‘klein’ te beginnen. Om zelf te ontdekken welke gevoelens dit bij je losmaakt, en of je het sowieso wel prettig zou vinden.

Daarom gaat dit artikel niet over anale seks, maar over anaal vingeren. Gewoon bij jezelf, met je eigen vingers, zodat je dit op jouw eigen tempo kunt ontdekken.

Als je er al helemaal klaar voor bent, dan kun je direct verder scrollen voor een stap-voor-stap handleiding over anaal vingeren. Als je wat meer achtergrondinformatie wilt, dan kun je gewoon doorlezen.

Waarom sommige mensen niet van anaal vingeren houden

Het algemene idee is dat anale seks in het algemeen vies is. De billen, en alles wat daartussenin gebeurt, spreekt vaak niet tot de verbeelding. Vaak zijn er ook zorgen over hygiëne en bacteriën. 

Ook zijn er mensen die denken dat anale seks alleen iets is voor homoseksuele mannen. Nog sterker: Er wordt zelfs gedacht dat mensen die anale seks fijn vinden, dit er automatisch voor zorgt dat diegene homoseksueel is. Helaas is dit nog steeds een wijdverspreid vooroordeel.

Bekijk het eens anders: Homoseksuele mannen genieten toch ook van orale seks. Het feit dat jij orale seks ook lekker vindt, maakt je toch nog geen homoseksueel? Het zijn allemaal vooroordelen. 

Het gaat er niet om hoe en waar je seks hebt, maar met wie je seks hebt. Dat bepaalt je geaardheid, en niks anders!

Het idee dat seksuele anale activiteit vies zou zijn, is ook een idee van heel veel mensen. Maar met de nodige voorzorgsmaatregelen kun jij er voor zorgen dat je darmen helemaal schoon zijn, zodat je vingers niet vies worden. Hierover verderop in dit artikel meer.

Anatomie en hygiëne rond je anus

Je weet natuurlijk zelf wel waar je anus zit, maar wat weinig mensen weten is het feit dat je anus maar liefst twee sluitspieren heeft. De eerste sluitspier zit rond het zichtbare deel van de anus, en de tweede sluitspier zit een stukje verderop. Deze twee spieren werken samen om je ontlasting naar buiten te duwen. Jij kunt zelf je buitenste sluitspier controleren, maar je binnenste sluitspier doet wat hij moet doen. Daar heb je geen controle over.

Mannen hebben een prostaatklier. Deze bevind zich tussen de balzak en de anus. Het is heerlijk om gestreeld te worden in dat deel (het perineum). Maar om de prostaat écht te stimuleren, moet je dat van binnenuit doen, via de anus. Daar heeft de prostaat heel veel zenuwuiteinden. End ja, je kunt dit zelf doen door jezelf anaal te vingeren.

En ja, er komt normaalgesproken poep uit je anus. En juist daarom zijn mensen vies van anale seks. Maar je anus, en alles wat daarachter zit, is veel schoner dan je zou denken. Het belangrijkste om te weten is dat de poep nooit direct achter je anus zit, tenzij je heel nodig naar het toilet moet.

Na je toiletgang, zal het gebied vlak achter je anus schoon zijn. Als je anaal gaat vingeren, zul je zelden of nooit een drol voelen. En in het allerergste geval zullen er wat piepresten op je vingers komen. Maar dat is met water en zeep weer gemakkelijk weg te wassen. Niets om vies van te zijn, en niets om je voor te schamen.

Vooraf kun je trouwens ook heel veel doen om het zo schoon mogelijk te houden. Ga allereerst naar het toilet, tenminste als je een beetje aandrang hebt. Ga daarna lekker douchen en was je anus goed met water en zeep. Je kunt zelfs een vinger in je anus steken om de eerste paar centimeter van je darmen schoon te maken. Is niet noodzakelijk, maar als jou dat een beter gevoel geeft, dan moet je dat vooral doen.

Op deze manier je anus wassen is eigenlijk de normale manier als je je doucht. Dus eigenlijk niets nieuws onder de zon.

Maar als je je nog steeds niet op je gemak voelt, kun je jezelf anaal vingeren met een latex handschoen aan, of met een condoom rond je vinger geschoven.

Ook kun je je anus aan de binnenkant schoonspoelen. Hier zijn allerlei apparaten voor, maar echt noodzakelijk is dit niet.

Ok, heb je er zin in? Ga je het proberen?

Maar eerst even dit:

De voorbereiding voor anaal vingeren

Zorg er sowieso voor dat je glijmiddel bij de hand hebt. Je anus heeft niet het vermogen om zichzelf te smeren, zoals bijvoorbeeld de vagina. Een glijmiddel gebruiken is het verschil tussen een pijnlijke ervaring en een plezierige, geile ervaring.

Voor anale seks werkt een glijmiddel op basisvan siliconen het beste, omdat deze dikker is en langer meegaat., Zelfs als je onder de douche staat. Een glijmiddel op waterbasis werkt ook prima, maar zal sneller opdrogen, zodat je steeds weer nieuwe aan moet vullen.

In noodgevallen, als je geen ‘officieel’ glijmiddel bij de hand hebt, kun je ook douchegel of shampoo gebruiken. Ook vaseline of babyolie werkt goed. En als het niet anders kan, een beetje olijfolie uit de keuken.

Als je het al niet gedaan hebt terwijl je aan het douchen was, is dit het moment om je handen goed te wassen. Ook je vingernagels knippen en vijlen is een goed idee. De weefsels in je darmen zijn erg gevoelig, en een scherpe nagel of een nagel met een kartelrandje kan flink pijn doen.

Ok, genoeg hierover. Actie!

Hoe moet je jezelf anaal vingeren?

Hier een stap-voor-stap handleiding over anaal vingeren. Maar let op dat dit een richtlijn is. Aarzel niet om te variëren en je eigen weg te vinden. Het gaat tenslotte om het plezier wat JIJ er aan beleeft!

  • Begin jezelf allereerst lekker op te geilen. Streel jezelf en geniet van een heerlijke erectie. Begin langzamerhand om jezelf af te trekken, maar ga nog niet klaarkomen!

Heb je tips nodig om jezelf af te trekken? Lees dan eerst deze even:
Hoe moet je jezelf aftrekken?

  • Als je lekker geil bent, en klaar bent voor wat anale actie, doe dan een ruime hoeveelheid glijmiddel op je wijsvinger. 
  • Plaats je wijsvinger tegen je anus en oefen een klein beetje druk uit. Je sluitspier reageert door zich samen te trekken. Dat is heel normaal. Ga in ieder geval niet direct doordrukken. Je anus en jijzelf moeten even aan het idee wennen.
  • Maak kleine cirkeltjes met je vinger rond je anus. Je zult merken dat je sluitspier zich na een poosje begint te ontspannen.
  • Probeer je vinger een klein stukje naar binnen te steken, tot aan de eerste knokkel. Dat is maar een paar centimeter, maar voor nu even genoeg.
  • Beweeg dit stukje van je vinger in en uit je anus, waarbij je steeds een stukje dieper gaat.
  • Zodra je hele vinger in je anus zit, haal je deze heel rustig in en uit je anus. Je anus kan op deze manier wennen aan deze nieuwe ervaring.
  • Probeer je vinger, als deze helemaal in je anus zit, in cirkels te bewegen. Probeer de randen van je darmen te raken.
  • Blijf experimenteren met het dieper gaan, en met meer en minder druk uitoefenen. Ook kun je jezelf met je andere hand aftrekken.
  • Let er vooral op dat je wat druk uitoefent op het voorste deel van je darmen, richting je buik. Daar zit namelijk de prostaat. Dat geeft een geweldig gevoel en veel mannen houden dit niet lang vol voordat ze al gillend en spuitend klaarkomen.
  • Maar let op dat je niet té snel klaarkomt, want dan is het over en uit met je anale avontuur, tenminste voor dit moment.
  • Als je dan uiteindelijk klaarkomt, zul je voelen dat de sluitspieren in je anus heel erg heftig samen gaan trekken. Dit geeft een hele nieuwe dimensie aan het klaarkomen. De sluitspieren zijn dusdanig krachtig dat ze je vinger af gaan knellen en zelfs in staat zijn om je vinger uit je anus te drukken.
  • Probeer daarna niet direct nog een keer anaal te vingeren, want dat gaat je niet lukken.Na het klaarkomen is de sluitspier dusdanig gespannen, dat je vinger er niet meer in kan.
  • Puf even lekker uit, geniet van het moment, voordat je je handen gaat wassen of evenoneer de douche springt.

En dan de volgende stap

Vond je het fijn? Voor herhaling vatbaar?

Misschien heb je dan nu de neiging om helemaal los te gaan. Niet alleen met je vingers, maar ook met andere voorwerpen. In je gedachten heb je misschien al fantasieën gehad over een banaan, of een kleine vibrator, of misschien wel een ander langwerpig voorwerp.

Hiervoor wil ik je waarschuwen!

De sluitspier van de anus is bijzonder krachtig, en je hebt niet altijd controle over deze spier. Als je een los voorwerp. Gebruikt wat geen ‘einde’ heeft, dus niet wijder uitloopt aan het einde, dan kan het voorkomen dat dat voorwerp ‘opgeslokt’ wordt door je anus. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een kleine dildo. Deze is gemaakt voor de vagina. Het zal echt niet de eerste keer zijn dat iemand naar de gerstehulp moet om een voorwerp uit de anus te verwijderen.

Als je dan toch speeltjes wilt gebruiken, kies dan seksspeeltjes die speciaal ontworpen zijn voor anaal gebruik. Het laatste eind zal dan altijd veel breder zijn dan de voorkant. Dit zorgt er voor dat het seksspeeltje nooit in de anus kan verdwijnen. Denk maar eens aan een buttplug, welke ook nog eens in allerlei maten verkrijgbaar zijn. Zo kun je het, op een veilige manier, langzaam opbouwen.

En dan nog dit…

Anaal vingeren kan erg plezierig zijn. Zeker als je je seksualiteit nog aan het ontdekken bent, kun je zelf experimenteren met anaal vingeren of anale seks met een speciaal seksspeeltje.

Alles wat hierboven beschreven staat, kun je natuurlijk ook toepassen bij je partner. Of je partner bij jou. Overleg dit vooraf en blijf communiceren, dan zal anaal vingeren voor iedereen een enorm geile ervaring zijn.

Wil je verder lezen?

Hoe moet je een vrouw verwennen? 7 geile tips!

Hoe moet je een vrouw verwennen? 7 geile tips!

Een vrouw verwennen? Wat is de beste manier? Alles wat ervoor nodig is, is een …

kontneuken of anale seks voor beginners

Kontneuken of anale seks voor beginners

Ben jij er klaar voor om lekker geil te experimenteren? Lekker kontneuken? Als jij of …

error: Content is protected !!