Home Relatie Wat is echte liefde? De ongezouten waarheid!
Wat is echte liefde?

Wat is echte liefde? De ongezouten waarheid!

Wat is echte liefde? Weet jij het? Dan ben je één van de weinigen, want een sluitende definitie hiervan is niet te geven. Het is een gevoel, subjectief, en dus niet in een omschrijving te vangen.

Natuurlijk voel je je verliefd, maar waar is dat op gebaseerd? Ben je verliefd op basis van die goddelijke seks? Of op basis van die uitbundige feestjes met zijn vriendenkring? Of ben je écht verliefd op de persoon, ongeacht feestjes of vrienden?

Veel mensen weten niet wat echte liefde is. Ze denken dat het net zoals in sprookjes is, maar tjonge, wat hebben ze het mis. Maar wat is ware liefde dan wel? Hier is de onverbloemde waarheid.

Liefde gaat niet alleen over wat je altijd hebt gedacht waar het over ging. De kans is groot dat, als je echt verliefd bent, je dat inmiddels wel weet. We groeien op met het idee dat ware liefde iets magisch is en dat het bijna niet bestaat. Het is fijn om liefde te ervaren maar het is niet altijd een sprookje. Maar wat is echte liefde dan wel?

Het is keihard werken. Ware liefde gaat niet alleen over het ontmoeten van iemand en daarop verliefd worden. Ware liefde gaat ook over het volhouden als de tijden moeilijk worden. Het is samen werken aan jullie relatie, zelfs als je die persoon op sommige momenten echt liever niet zou zien. Je bent er misschien nog niet klaar voor om erachter te komen waar echte liefde over gaat.

Wat is echte liefde? Voor de meesten gebeurt dit gewoon. Je kunt je hierop niet voorbereiden.

Vaak worden mensen verliefd en na een maand echt verliefd te zijn geweest op iemand, kunnen ze het plotseling niet meer aan. Ze zijn ervan overtuigd dat het te moeilijk is en dus ‘zal het wel geen ware liefde zijn’. Maak deze denkfout niet, je kunt verliefd zijn en toch problemen ondervinden in je relatie.

Liefde bestaat niet alleen uit plezier en goede seks. Het eerste gevoel van geluk neemt na verloop van tijd af en ware liefde is meer als een langzaam brandend vuur dat je altijd moet blijven opstoken. Je kunt niet verwachten dat een relatie in stand blijft alleen maar omdat je van elkaar houdt.

Wat is echte liefde?

In het kort:

  • Je partner eindeloos steunen.
  • Voor elkaar zorgen, ook al kost dit veel moeite.
  • Je trots opzij zetten om dingen goed te maken.
  • Dagelijks laten zien dat je van je partner houdt.
  • In alle omstandigheden moeite blijven doen.
  • Op de juiste momenten beschikbaar zijn
  • Wees geen egoïst.
  • Leer ook van de gebreken te houden.
  • Het herinneren van de kleine dingen.
  • Het beste voor hen willen, zelfs als dat niet het beste voor jou is.

Ben je er echt klaar voor om alles te horen over de echte liefde? Je kunt dan alles vergeten wat je hoort in sprookjes en vergeet die ridders in glanzende pantsers dan ook maar. Dit is wat ware liefde echt is en wat je moet weten als je je relatie met iemand van wie je echt houdt wilt laten slagen.

Wat is echte liefde: Je partner eindeloos steunen.

Je partner zal dromen, verlangens en hobby’s hebben. Als je écht verliefd bent, zul je hun wensen en dromen steunen, zolang ze maar niet schadelijk voor jou of voor iemand anders zijn. Zelfs als je hun dromen niet helemaal begrijpt, moet je er nog steeds zijn om je partner te steunen en het gevoel te geven dat je er voor je partner bent.

Het gaat niet altijd om het aanmoedigen van hen als ze slagen. Het gaat er om ze te motiveren om voor hun droom te blijven gaan als ze op het punt komen dat ze eigenlijk willen opgeven. Dit kan niet altijd makkelijk te doen zijn.

Wat is echte liefde: Voor elkaar zorgen, ook al kost dit veel moeite.

Dat is onvoorwaardelijke liefde. Je zorgt voor hen, ongeacht wat er ook gebeurt. In mindere tijden, tijdens ziekte of zelfs in moeilijke emotionele tijden, moet je er voor hen zijn.

Nogmaals, dit zal niet altijd gemakkelijk zijn. Je partner kan uiteindelijk door heel moeilijke tijden gaan en soms zal het moeilijk zijn om samen te blijven. Maar dat is ware liefde.

Wat is echte liefde: Je trots opzij zetten om dingen goed te maken.

Je gaat aan het kibbelen. Iedereen die op een bepaald moment niet echt de ruzies kan bijleggen is niet echt verliefd. Paren hebben soms ruzie. Soms moet je even doorzetten, je trots opzij zetten, je over bepaalde dingen kunnen heenzetten en excuses kunnen maken.

En dat wil je zeker niet altijd doen. Uiteraard moet je over je problemen praten en tot een punt komen waar het probleem dat je had is opgelost. Maar zelfs dan moet je je trots soms opzij zetten om de dingen weer goed te kunnen maken.

Wat is echte liefde: Dagelijks laten zien dat je van je partner houdt.

Je kunt niet verwachten dat liefde blijft bestaan als je er nooit moeite doet. Dat vuur zal niet opgestookt worden tenzij je het het zelf blijft aanwakkeren en iets toevoegt om het te helpen branden.

Dat is jouw liefde. Zorg ervoor dat je partner weet hoeveel je van hen houdt. Vertel het ze elke dag. Laat door vriendelijke gebaren zien dat je om je partner geeft. Je moet ervoor zorgen dat je partner zich gewaardeerd en geliefd voelt en dat is een dagelijkse taak.

Eigenlijk moet dat niet een ‘taak’ zijn, geen verplichting. Het zou jouw gevoel moeten zijn. Je uit jouw gevoelens jegens je partner.

Wat is echte liefde: In alle omstandigheden moeite blijven doen

Je zult ook slechte dagen hebben. Sommige van die slechte dagen hebben niets te maken met je partner. Het zal makkelijk zijn om het dan op hen af te reageren omdat ze er nu eenmaal zijn.

Bij ware liefde moet je ervoor zorgen dat je liefde blijft voelen zelfs als je hoofd hier niet naar staat. Dit is heel moeilijk als je liever wilt kniezen en alleen wilt zijn maar je moet doorgaan als je het wilt laten slagen.

Wat is echte liefde: Op de juiste momenten beschikbaar zijn

Je houdt van je partner. Je wilt ervoor zorgen dat ze gelukkig zijn en daarom, als ze zich depressief voelen, wil je ze helpen om ze op te vrolijken. Dit betekent dat je moet proberen en blijven proberen om ze als ze depressief zijn een goed gevoel te geven. Want er zal een tijd zijn wanneer ze neerslachtig zijn.

Wat is echte liefde: Wees geen egoïst.

Ware liefde is niet egoïstisch. Je moet soms iemand anders op de eerste plaats. Als je partner een moeilijke tijd doormaakt, moet je je eigen behoeften opzij zetten om hen te helpen.

Dit kan heel moeilijk zijn als jij je ook niet goed voelt en iemand anders nodig hebt om voor je te zorgen. Soms moet je dan toch om de relatie te redden je eigen behoeften opzij zetten en ervoor zorgen dat jouw partner krijgt wat die op dat moment nodig heeft.

Wat is echte liefde: Leer ook van de gebreken te houden.

Iedereen heeft gebreken. Jouw partner zal zeker ook gebreken hebben. Ware liefde gaat niet over het blind zijn voor die dingen. In plaats daarvan moet je ervan gaan houden en ze altijd waarderen om wie ze zijn.

Als je partner altijd vergeetachtig is, kun je soms gefrustreerd raken, maar probeer ook om van dit mankementje te gaan houden. Je kunt het ook als een schattig trekje gaan bekijken in plaats van het als een belemmering te zien. Dat is wat ware liefde is.

Wat is echte liefde: Het herinneren van de kleine dingen.

Er zullen veel dingen zijn die je over je partner zult leren. Bij ware liefde is het ook belangrijk om je de kleine, maar zeer belangrijke details te herinneren. Het gaat erom dat je onthoudt dat ze peper op hun eten haten en ervoor zorgt dat de ober die de bestelling opneemt hier dan ook van op de hoogte is.

Het gaat om het denken aan de verjaardag van hun hond, omdat dat dier een belangrijk onderdeel van hun leven is. Een poging doen om aan de kleine dingen te te denken laat je partner echt zien dat je aandacht hebt besteed en dat is waar de ware liefde over gaat.

Wat is echte liefde: Het beste voor hen willen, zelfs als dat niet het beste voor jou is.

Sommige mensen zullen niet blij zijn met hoe je bent en wat je doet. Het is gewoon de waarheid, hoe moeilijk dat ook is om te accepteren. Als het echte liefde is, dat je voor je partner voelt, wil je het beste voor hen, zelfs als dat betekent dat je jezelf soms ongelukkig maakt.

Laatste woord

Ik zeg niet dat je altijd aan iemand anders moet toegeven, alleen omdat je van de ander houdt. Altijd toegeven zal alleen maar betekenen dat je jezelf gaat verliezen, je beland in een vacuüm, een leegte waar alles om je partner draait. Er moet natuurlijk een goede balans zijn, want echte liefde komt natuurlijk van twee kanten.

Bevind jij je in een situatie waar de liefde van één kant komt? Jij doet alle moeite, en je partner laat het allemaal gelaten over zich heen komen? Dan zou je je écht even achter de oren moeten krabben, en goed nadenken over waar je mee bezig bent: Nadenken of dit jouw ware liefde is.

Wil je verder lezen?

Vreemdgaan van je partner: Hoe ga je daarmee om?

Vreemdgaan van je partner. Hoe ga je daarmee om?

Als je ooit te maken hebt gehad met seksuele ontrouw van je echtgenoot of je …

Je relatie redden? 21 relatie tips!

Je relatie redden? 21 belangrijke relatie tips

Jullie hebben relatieproblemen? Je wilt je relatie redden? Alle relaties gaan door bepaalde fasen en …

error: Content is protected !!