Home Relatie Wat is belangrijk in een relatie?
wat is belangrijk in een relatie

Wat is belangrijk in een relatie?

We houden allemaal van de wittebroodsfase in een relatie. We zitten dan nog vol passie, liefde en genegenheid voor onze nieuwe partner. We kunnen gewoon niet genoeg van hen krijgen. Dit duurt helaas maar een paar maanden want uiteindelijk verdwijnt dit. Je vergeet het na een tijdje bijna.

Je raakt zo verstrikt in een routine met je partner dat je eigenlijk vergeet om elkaar nog liefde en genegenheid te tonen. Je nestelt je in het normale leven, waar de seks schaars is en de genegenheid pas komt na het bekijken van een romantische film.

Het laten slagen van een relatie

Verwachten dat een relatie eeuwig blijft duren zonder hieraan te blijven werken, is echt verkeerd gedacht. Om een relatie alle ontberingen te laten weerstaan, moet je bereid zijn om, zelfs op de meest onverwachte momenten, je liefde en genegenheid te tonen.

Langdurige relaties verlopen niet altijd vlekkeloos. Vraag dat maar aan elk stel dat al meer dan tien jaar samen is. Ze zullen je vertellen dat er echt momenten waren dat ze elkaar wel konden schieten! Maar ze kregen het toch voor elkaar als gevolg van twee zeer eenvoudige, maar vaak over het hoofd geziene zaken, namelijk: liefde en genegenheid.

Wat is belangrijk in een relatie #1: Echte liefde en genegenheid

Hoewel deze twee zaken belangrijk zijn voor elke relatie, zijn ze nog belangrijker als je al langere tijd samen bent of als je voor altijd samen wilt blijven. Het laten voortduren van een relatie heeft meer te maken met de manier waarop jij handelt dan met de manier waarop je partner handelt.

Als je het belang van echte liefde en genegenheid in een goed functionerende relatie begrijpt, heb je de meeste kans op een gelukkige en gezonde langetermijnrelatie. Dit is de reden waarom echte liefde en genegenheid van vitaal belang zijn voor een succesvolle relatie.

Wat is belangrijk in een relatie #2: Je partner verliest het vertrouwen zonder de magische vonk

Hoe denk je dat de ander zich zou voelen als je stopt met het tonen van liefde en genegenheid jegens hem of haar? Als je gewoon stopt met te laten zien dat je om je partner geeft, zullen ze het gevoel krijgen dat ze niet goed genoeg zijn.

Dit zorgt ervoor dat ze ook het vertrouwen in zichzelf verliezen. Het stimuleert ze gewoon niet om verder te gaan. Liefde en affectie zorgen ervoor dat ze een goed gevoel over zichzelf hebben en het zorgt er ook voor dat ze weten dat, wat er ook gebeurt, jij je nog steeds tot hen aangetrokken voelt en voor hen door het vuur zal gaan.

Wat is belangrijk in een relatie #3: Ze kunnen beginnen te denken dat je verveeld raakt

Als je gewoon stopt met het tonen van je liefde en genegenheid zal je partner denken dat hij of zei je niet meer bevalt of dat je je verveelt voelt. Dit is misschien niet altijd het geval, maar dat is wel hoe het voor hen voelt.

Als je nog steeds liefde en genegenheid voor hen voelt, maar dit niet laat zien, hoe kunnen ze dan weten dat je dat nog steeds doet? Geef ze liefde en toon elke dag je genegenheid. Dan bestaat er echt geen twijfel meer over je liefde.

Wat is belangrijk in een relatie #4: Je kunt misschien vergeten zijn hoeveel zij voor je betekenen

Heb je ooit, toen je nog klein was, een fantastische hobby of een speeltje gehad of iets waar je echt enthousiast over was en er altijd mee speelde? Na een tijdje ben je hier mee gestopt en verloor je alle interesse, tot die ene dag dat je het weer terugvond en je je interesse weer terugkreeg. Je kon gewoon niet geloven dat het ooit is weggeweest.

Dat is hoe het ook in de liefde gaat. Als je stopt met het tonen van je liefde en genegenheid, kun je vergeten hoeveel die gevoelens eigenlijk voor je betekenen. Je zou je relatie in gevaar kunnen brengen. Het tonen van liefde en affectie houdt je liefde voor hen echt levend.

Wat is belangrijk in een relatie #5: Je begint die belangrijke band te verliezen

Er moet verbondenheid zijn in een relatie. Genegenheid is een geweldige manier om je te verbinden en die band met je partner te versterken.

Als je stopt met het tonen van je liefde voor hen, zul je steeds meer afstand creëren. Hierop lopen veel relaties stuk. Om de liefde levendig te houden, moet je aan die band blijven werken.

Wat is belangrijk in een relatie #6: Je moet ze laten zien hoeveel je om ze geeft

Liefde en affectie moeten in een langetermijnrelatie voorrang krijgen. Het is noodzakelijk om je partner steeds te blijven tonen dat je om hem of haar geeft. Het is echt niet vanzelfsprekend dat je dat doet.

Je moet je liefde blijven geven en genegenheid blijven tonen, want dat is hoe je kunt laten zien dat je er voor hen bent. Als je niet laat zien dat je om ze geeft, zullen ze denken dat je dat ook niet meer doet.

Wat is belangrijk in een relatie #7: Je relatie blijft gelukkig als je ze liefde en genegenheid toont

Wat is een veel voorkomende reden dat veel relaties mislukken? Dat het geluk uit de relatie wegebt. Het wordt vervangen door frustratie en woede. Als je je partner laat zien hoeveel je van ze houdt door ze genegenheid te geven, zullen ze geen reden meer hebben om ongelukkig te zijn.

Je relatie gelukkig houden is wat het vijf jaar kan laten duren in plaats van twee jaar. En het kan ook die vijf jaar omzetten in twintig jaar. De sleutel tot een langetermijnrelatie is het levend houden van een gelukkig gevoel door het geven van liefde en genegenheid.

Wat is belangrijk in een relatie #8: Zonder echte liefde, verlies je hun genegenheid

Als je je partner niet laat zien dat JIJ van hen houdt, zullen zij ook hun genegenheid niet meer aan jou geven. Waarom zouden ze lief, vriendelijk en zorgzaam zijn voor iemand die niet om hen geeft?

Als je de affectie van de significante ander verliest, is het moeilijk om je relatie in stand te houden. Je zult zelf ook gefrustreerd zijn dat je geen genegenheid meer krijgt. En hij of zij zal weer boos zijn dat je hen niet het gevoel van liefde hebt gegeven.

Wat is belangrijk in een relatie #9: Zonder genegenheid, verlies je hun liefde

Andersom geldt ook, als je hen geen genegenheid toont, zal hun liefde voor jou ook afnemen. Het is erg moeilijk om liefdevol met iemand om te gaan als je geen enkele genegenheid van die persoon krijgt.

Het geven van genegenheid aan je geliefde is in een langetermijnrelatie van vitaal belang. Je moet lief, zorgzaam en liefdevol zijn en dan zullen ze ook hun liefde aan jou geven. Zelfs kleine eenvoudige dingen kunnen een groot verschil maken.

Wat is belangrijk in een relatie #10: Het handhaven van de wittebroodsfase

Tuurlijk, het wordt zeker allemaal iets minder na de wittebroodsfase. Ik bedoel, je zult niet altijd de kleren van je partners lijf af willen scheuren, maar door liefde en genegenheid aan elkaar te geven, zal dit, in tegenstelling tot geheel niet, zo af en toe nog wel blijven gebeuren.

Als je je liefde en genegenheid blijft tonen, zul je zien dat dat gevoel, van toen jullie net begonnen met daten, weer naar bovenkomt en dat die passie weer oplaait. Het brengt op sommige momenten diezelfde passie weer terug in je relatie, wat je zeker helpt om, ook na een wat langere tijd, een gelukkige relatie te behouden.

Wat is belangrijk in een relatie #11: Zonder genegenheid en echte liefde zal geen relatie standhouden

Dit is gewoon de waarheid. Je kunt vele andere dingen uit een relatie weglaten of juist toevoegen, maar zonder deze twee dingen zal het niet werken. Als je je partner nooit laat zien hoeveel je van hem of haar houdt door genegenheid te geven, zal de relatie gewoon geen stand houden.

Om dat te doen moet je laten zien dat je nog steeds om hen geeft – ook nog na al die maanden, jaren etc. – wat ze nodig hebben is om zich in hun relatie gelukkig en voldaan te voelen. Vergeet nooit om hen liefde en genegenheid te geven.

Tot slot:

Er zijn een heleboel dingen die een relatie succesvol kunnen maken of kunnen laten falen. Als je naar langetermijnrelaties kijkt, zul je merken dat ze nog steeds bij elkaar zijn vanwege de twee belangrijkste dingen: liefde en genegenheid.

Wil je verder lezen?

Is je relatie beëindigen een goed plan? 8 duidelijke signalen!

Is je relatie beëindigen een goed plan? 7 signalen!

Wil je je relatie beëindigen? Ben je in de war over welke richting je relatie …

Vreemdgaan van je partner: Hoe ga je daarmee om?

Vreemdgaan van je partner. Hoe ga je daarmee om?

Als je ooit te maken hebt gehad met seksuele ontrouw van je echtgenoot of je …

error: Content is protected !!