Home Relatie Is je relatie beëindigen een goed plan? 7 signalen!
Is je relatie beëindigen een goed plan? 8 duidelijke signalen!

Is je relatie beëindigen een goed plan? 7 signalen!

Wil je je relatie beëindigen? Ben je in de war over welke richting je relatie op gaat? Werk je zelf heel hard aan je relatie, maar je partner doet er helemaal niks voor?

Relaties kunnen in het begin leuk zijn, maar na verloop kunnen ze, zonder dat je je dat realiseert, negatief worden. Alle relaties vereisen inspanning en hard werken en zonder deze dingen zul je merken dat je ontevreden bent en dat je je ondergewaardeerd gaat voelen.

7 duidelijke signalen om je relatie te beëindigen

Bekijk deze zeven signalen die er op kunnen wijzen dat je relatie niet lang meer zal duren:

Relatie beëindigen 1: Je partner kan niet accepteren wie jij bent

Iedereen heeft positieve en negatieve eigenschappen en een goede partner zal ook al je gebreken accepteren. Je partner hoeft echt niet te genieten van het samen kijken naar The Real Housewives, maar moet wel accepteren dat jij ervan geniet en dit niet veroordelen. Als je partner ook de manier waarop je je kleedt of je carrière niet accepteert, is het echt tijd voor jou om te vertrekken. Niet in staat zijn om elkaar te accepteren voor wie je bent is één van de grootste indicatoren dat de relatie niet zal werken.

Relatie beëindigen 2: Jij kunt je partner niet accepteren voor wie hij of zij is

Het accepteren van elkaar werkt in beide richtingen. Als je partner van je houdt om wie je bent, dan moet ook jij in staat zijn om hetzelfde aan je partner te bieden. Vraag jezelf dit eens af: als er dingen zijn die je partner doet die je haat of waar je niet mee in het reine kunt komen, waarom ben je dan nog steeds bij je partner?

Relatie beëindigen 3: Je hebt moeite om met elkaar om te gaan

In relaties beleef je intimiteit, geluk en gelach maar ook stress, slechte stemmingen en ontberingen. Natuurlijk zul je van je partner houden als deze gelukkig en ontspannen is, maar voel je ook nog liefde als je partner geïrriteerd is? In een relatie moet je in moeilijke tijden elkaar steunen en elkaar niet wegduwen.

Relatie beëindigen 4: Je partner kan niet aan jouw behoeftes voldoen

Je partner kan niet alles voor je doen; zo is het bijvoorbeeld veeleisend en aanhankelijk om aan te dringen dat je partner, op elk uur van de dag, met je praat. Het is echter wel belangrijk dat je partner kan voldoen aan jouw behoeften op het gebied van relatie. Hij of zij moet in staat zijn om je na een zware dag op te vrolijken en je partner moet in staat zijn om je liefde te geven en te steunen. Als je partner je deze dingen niet kan geven, zul je merken dat de relatie zal verslechteren.

Relatie beëindigen 5: Jullie zitten mentaal niet op een lijn

Als jij er klaar voor bent om te trouwen en je te settelen, terwijl je partner graag nog een paar jaar alleen wil reizen, kunnen de problemen beginnen. Als je merkt dat je relatie steeds serieuzer wordt, is het nuttig om eens te gaan zitten en te praten over wat jullie beide plannen voor de toekomst zijn. Het is niemands schuld als je verschillende ideëen hebt, maar jullie beiden verdienen het om te weten als je niet in hetzelfde schuitje zit.

Relatie beëindigen 6: Jij werkt aan de relatie, maar je partner niet

Relaties zijn wat je ervan maakt. Beide partners moeten geven en nemen en soms geeft of neemt één partner meer dan de ander. Dit kan tot problemen leiden omdat jullie een gelijke hoeveelheid energie in de relatie zouden moeten steken. Als één van jullie het niet meer kan opbrengen om de ander tegemoet te komen, kan dat een teken zijn dat de relatie ongezond en negatief is geworden.

Relatie beëindigen 7: Jullie hebben moeite om elkaar te vertrouwen

Zowel jij als je partner moeten elkaar volledig vertrouwen. Als je partner je een reden geeft om dit te wantrouwen, kun je je partner of vergeven of te proberen om Facebook-berichten te smeden om een toekomst te forceren of verdergaan. De slechtste beslissing die je kunt nemen, is om toch te blijven terwijl je je partner niet vertrouwt. Als je begint om de telefoon van je partner te controleren als hij of zij de kamer verlaat, kan uit elkaar gaan en verder gaan met je eigen leven de beste optie voor jullie beiden zijn.

 

Twijfel je nog steeds? Lees dan deze tien signalen dat mensen nog niet klaar zijn voor een echte relatie

10 signalen dat je partner nog niet klaar is voor een relatie

Laten we eerlijk zijn, we willen allemaal graag een relatie. Maar sommige willen gewoon een vrije relatie en minder betrokken zijn, dan wat meestal wordt verwacht. Het is belangrijk om bepaalde signalen te identificeren, die er op kunnen wijzen dat je partner nog niet klaar is voor een echte relatie. Dit zal je helpen om uiteindelijk teleurstelling te voorkomen.

1: Je partner ontwikkelt zich niet binnen de relatie

Een relatie is zoals een plant. Het moet worden gevoed om te kunnen groeien. Dit proces zal leiden tot vastigheid en zekerheid. Maar als een individu zich binnen de relatie niet ontwikkelt en niet bereid is om energie te steken in de voortgang van de relatie, dan is het duidelijk dat die persoon er nog niet echt klaar voor is.

2: Je partner neemt liever in plaats van ook te geven

Hij of zij moet er altijd beter van worden en ze kijken hoe ze kunnen profiteren van de relatie in plaats van te bekijken wat ze de relatie te bieden hebben. Je partner is niet bereid om offers te brengen, waardoor hij of zij meer betrokken raakt. Iets moeten geven in een relatie geeft een benauwd gevoel, terwijl nemen het gevoel geeft dat hij of zij de touwtjes in handen heeft.

3: Je partner heeft in het verleden ook geen goede relatie kunnen opbouwen

Laat je partner eens in de spiegel kijken en je vertellen wat ze zien. De kans is groot dat ze je zullen vertellen dat ze in het verleden zo veel informele relaties hebben gehad, dat ze je niet eens kunnen vertellen wat een echte relatie inhoudt. Ze hebben in het verleden ook geen energie in de relatie gestoken om het te laten slagen.

4: Ze zijn ongrijpbaar

Of het nu om discussies gaat of om andere gebeurtenissen die aangeven dat ze onderdeel worden van een echte relatie, het zal ze ongrijpbaar maken. Ze zullen erg vaag doen over wat ze echt verwachten van een relatie. Eerlijk gezegd kunnen ze geen duidelijkheid geven over wat ze willen en zullen ze echte toezeggingen op afstand houden.

5: Je partner is al heel vaak gekwetst

Dit is een grote waarschuwing. Gekwetst zijn maakt dat hij/zij zich gemakkelijk vastlegt en graag alles toezeggen, want ze vinden het moeilijk om door die pijn van het investeren emoties te gaan en deze uiteindelijk te verliezen. Zij kiezen liever voor veilig en houden alles wat echt is op afstand.

6: Je partner houdt zich afzijdig van jouw familie en jouw vrienden

Hij of zij ziet jouw familie of jouw vrienden als elementen die betrokkenheid en verantwoordelijkheid vragen, kortom iets waar ze echt nog niet klaar voor zijn. Ze proberen om ontmoetingen met mensen die echt dicht bij je staan en belangrijk voor je zijn te vermijden.

7: Je partner stelt onmogelijke eisen

Je zou kunnen zeggen dat hij of zij een perfectionist is of dat ze gewoon blijven zeuren om je af te leiden van de goede dingen, die ontstaan in jullie relatie. Ze zouden echt willen en verwachten ook dat alle omstandigheden van de relatie perfect zijn en dat jij dat ook bent.

8: Je partner blijft maar stilstaan bij de negatieve kanten van een relatie

Hij of zij kan echt niet de goede kanten van een relatie inzien. Ze praten erover met hun vrienden, familie en geliefden. Ze schijnen de diepgang en de betekenis van een echte relatie niet te begrijpen en zouden hier liever negatief over praten.

9: Je partner heeft problemen met het vertrouwen van anderen

Hij of zij kan andere mensen niet vertrouwen, vooral als het gaat om hun emoties en gevoelens. Ze voelen dat de andere persoon in de relatie er misschien op uit is om hen te verraden en te kwetsen en daarom houden ze het liever veilig en verbergen zich achter wantrouwen en ongeloof.

10: Je partner wil vrij zijn

Hij of zij wil vrij zijn. Ze koesteren vrijheid en willen niet dat die vrijheid en onafhankelijkheid door iemand wordt verstoord. Zij zien een echte relatie als een belemmering voor het vrij zijn en voor de dingen die ze willen doen.

Tot slot…

Een relatie vergt veel tijd en moeite, dus is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je je tijd en energie steekt in iets dat uiteindelijk een kans heeft om te slagen. Je hoeft echt niet met je partner te willen trouwen, maar je moet wel in staat zijn om een gelukkige toekomst samen te kunnen hebben. Als je een toekomst samen niet ziet zitten is het misschien tijd voor jou om (voor nu) alleen verder te gaan.

Wil je verder lezen?

Vreemdgaan van je partner: Hoe ga je daarmee om?

Vreemdgaan van je partner. Hoe ga je daarmee om?

Als je ooit te maken hebt gehad met seksuele ontrouw van je echtgenoot of je …

Je relatie redden? 21 relatie tips!

Je relatie redden? 21 belangrijke relatie tips

Jullie hebben relatieproblemen? Je wilt je relatie redden? Alle relaties gaan door bepaalde fasen en …

error: Content is protected !!