Home Relatie Is het echte liefde of pure lust?
Echte liefde

Is het echte liefde of pure lust?

Wat is het verschil tussen echte liefde en pure lust? Kort gezegd kan lust op zichzelf als kortetermijn plezier en bevrediging worden gezien, terwijl echte liefde een volledig pakket is, waarbij je ook nadenkt over de toekomst, wat voor vrede en geluk zorgt.

Wanneer je een relatie begint, is alles – je gevoelens, de passie en de intimiteit met je partner – nog gewoon nog te spannend en te geïntensiveerd. Maar daarna begint geleidelijk alles uit elkaar te vallen en begin je je af te vragen of het allemaal wel echt was of gewoon een willekeurige sex-appeal?

Lust en liefde zijn, in een relatie, twee onlosmakelijk elementen die met elkaar verbonden zijn. Lust is de natuurlijke manier van hormonen om de reactie in de richting van het andere geslacht te activeren. Het is niet verkeerd om te zeggen dat zonder lust, de liefde in de intieme relatie tussen een man en een vrouw minder grote kansen heeft om te groeien en te bloeien. Aan de andere kant is liefde één van de meest waardige, overtreffende en sublieme emoties, die het menselijk hart kan koesteren.

8 tekenen dat je pure lust voelt

Pure lust 1: Minder balans, meer spanning

Ware liefde is gebaseerd op communicatie en betrokkenheid. Samen zijn deze twee dingen het fundament van een sterke relatie. Natuurlijk komt er ook passie om de hoek kijken, maar wanneer de dingen chaotisch worden en door elkaar heen gaan lopen, weet je dat je meer lust en eigenlijk minder liefde voelt.

Pure lust 2: De buitenkant is belangrijker dan de binnenkant

Merk je dat je een man hopeloos zit aan te staren? Je voelt alsof er geen fout te bespeuren is aan zijn perfecte lichaam, je raakt direct geobsedeerd door hem en bekijkt hem van top tot teen. Je begint wilde ideeën te krijgen over dat je gezien wilt worden met hem aan je zijde in het openbaar. Dit is een andere markeerder van lust.

Pure lust 3: Leven in een waan

Je vindt het gemakkelijker om, in plaats van in de realiteit, almaar in een fantasie te leven. Diep in je hart zul je altijd op de een of andere manier weten dat jij en hij niet voor elkaar zijn gemaakt en dat hij niet naar je verlangt op de manier waarop jij hem wilt. Maar je zult dit vreemde sprookje om bij hem te zijn toch handhaven, zelfs als het bij hem zijn je het gevoel geeft niet op je plaats te zijn.

Pure lust 4: Afhankelijk van seks

Zelfs als je hart vol liefde is, voel je altijd die drang in je lichaam om seks te hebben, omdat je seks hebben met hem eigenlijk verkiest boven het kijken naar een film met hem of samen iets anders leuks te doen.

Pure lust 5: Niet open staan voor vriendschap

Je voelt je alsof vriendschap nooit een optie was en hoewel hij en jij ergens in het begin van de relatie misschien vrienden waren, zul je al snel erachter komen dat het toch geen vriendschap was. Want het was voor jou namelijk allemaal lust. En dit maakte je zo blind dat je, wat er ook gebeurt, maar blijft teruggaan naar hem voor meer.

Pure lust 6: Geen expressie van intimiteit

Knuffelen kan, als je verliefd bent, je gevoel van tevredenheid en gemak naar een geheel nieuw niveau brengen, maar als je vooral lust voelt, zal zijn lichaam tegen de jouwe als niets meer dan botten en vlees voelen. Je lichaam zal uitgehongerd op zoek naar seks blijven gaan en je zult de hele tijd lust voelen.

Pure lust 7: Je de hele tijd behoeftig voelen

Je zult gek worden als hij je even geen aandacht aan je geeft. Je zult altijd sceptisch zijn over zijn schema en routine en je afvragen of hij iemand anders heeft als hij belt of een SMS verstuurt, je afvragen of hij werkelijk is waar hij zegt dat hij is, je in je hoofd halen dat hij met iemand anders in bed ligt, je afvragen waarom hij je niet terugbelt, de lijst is eindeloos. Je lijkt gewoon niet genoeg van hem te kunnen krijgen.

Pure lust 8: Voorwaardelijk gevoel

Liefde is op alle mogelijke manieren onvoorwaardelijk, terwijl lust eigenlijk precies het tegenovergestelde is. Het gaat alleen over voldoening en eigenlijk over niets anders. Als het om lust gaat, hoef je je echt niet schuldig te voelen over het aantal partners dat je verslindt. Je blijft op zoek gaan naar bevrediging zonder grenzen.

8 tekenen van echte liefde

Echte liefde 1: Een onberispelijke aantrekkelijkheid

De chemie tussen jullie is zo sterk, dat je de hele tijd met elkaar wilt praten en dingen met elkaar wilt delen. Je zult met alle zorg in de wereld naar hem luisteren.

Echte liefde 2: Je vindt hem mooi

Zelfs met zijn rommelige haar, als hij net wakker wordt, zul je hem prachtig vinden. Elke keer dat je naar hem kijkt, word je weer helemaal opnieuw verliefd.

Echte liefde 3: Je wilt bij hem zijn

Niets is belangrijker voor jou dan bij hem zijn en je wilt, zelfs als jullie geen seks hebben, de hele tijd aan zijn zijde zijn.

Echte liefde 4: Dromen over de toekomst

Je begint met het plannen van een toekomst samen met hem, want je voelt dat het leven zonder hem zinloos en leeg is. Je zult je waarschijnlijk afvragen of hij de ware is.

Echte liefde 5: Het volgende niveau in de relatie

Je zult je relatie met hem naar een volgend niveau willen tillen en hem mee naar je huis nemen voor een etentje of om te zien wat je familie van hem vindt en of ze hem net zo zien zitten als jij.

Echte liefde 6: Een aanhoudend romantisch gevoel

Wees niet verbaasd als je merkt dat je steeds lacht en naar romantische liedjes luistert, die je aan hem herinneren. Je zult beginnen met het sturen van bloemen naar hem, het regelen van een diner bij kaarslicht en je zult hem uit liefde steeds tijdens zijn werk lieve berichtjes sturen.

Echte liefde 7: Partij kiezen voor hem

Je kunt geen enkele kritiek over hem hebben en als iemand iets over hem zegt, ga je onmiddellijk in de verdediging. Je wilt hem steeds plezieren en gaat akkoord met alles wat hij zou zeggen, zelfs als je het niet met hem eens bent.

Echte liefde 8: Hem tevreden stellen

Als hij probeert om een betere vrouw van je te maken, neem je zijn motivaties en uitdagingen met een glimlach aan en om hem te behagen probeer je ook echt je best te doen om een betere vrouw te zijn.

Tot slot…

Waar het op neerkomt is dat lust je niet alles kan bieden wat echte liefde wel te bieden heeft, maar ook dat echte liefde niet compleet zou zijn zonder lust. Wanneer deze twee in balans zijn, kunnen deze twee gevoelens een stabiele en langdurige relatie creëren. De verschillen tussen echte liefde en lust zijn natuurlijk niet alleen van toepassing op vrouwen, maar ook op mannen.

Wil je verder lezen?

Is je relatie beëindigen een goed plan? 8 duidelijke signalen!

Is je relatie beëindigen een goed plan? 7 signalen!

Wil je je relatie beëindigen? Ben je in de war over welke richting je relatie …

Vreemdgaan van je partner: Hoe ga je daarmee om?

Vreemdgaan van je partner. Hoe ga je daarmee om?

Als je ooit te maken hebt gehad met seksuele ontrouw van je echtgenoot of je …

error: Content is protected !!